Valorant'ın popüler ismi Nisay, hile sebebiyle banlandı - Haberler - indir.com

Valorant'ın popüler ismi Nisay, hile sebebiyle banlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-05 22:02:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

Riot Games’ın popüler oyunlarından olan Valorant’ın bilinen e-spor oyuncusu Yasin Gök (Nisay) oyundan 12 aylığına ban yedi. Beşiktaş Esports oyuncularından olan Nisay, banlanma sebebi olarak hile kullanımı gösterildi. Oyuncu bu suçlamaları reddederken, Riot Games’in bu banlama ile alakalı hiçbir delil sunmadığını da belirtti. Riot’un geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü yeni Valorant oyunu, kısa sürede büyük bir ilgi gördü ve oyun e-spor arenasında sahne almaya başladı. Bu noktada Türkiye dahil birçok ülkenin e-spor takımları Valorant turnuvalarına katılmak için hamleler yaparken, Valorant Champions Tour yetkilileri, yeni bir karara imza attılar.

Oyunu oldukça iyi oynayan ve dünya sıralamasında yer alan Türk oyunculardan birisi olan Beşiktaş Esports oyuncusu Nisay, Valorant Champions Tour tarafından oyundan banlandı. 12 ay süreli ban yiyen Yasin Gök’ün dereceli karşılaşmada hile kullandığı gerekçesi gösterildi.

Valorant rekabetçi modu ertelediValorant rekabetçi modu erteledi

Nisay, Valorant’dan hile gerekçesiyle banlandı

Konu hakkında açıklamada yapan profesyonel oyuncu, üçüncü taraf  hile yazılımı kullanmaktan ötürü banlandığını ancak böyle bir şey yapmadığını belirtiyor. Radiant seviyesine ulaşman için hile kullanacak kadar salak olmadığını söyleyen Nisay, Riot Games ile iletişime geçtiğini ancak delil göstermediklerini belirtiyor. Riot Games ile uzun bir süre konuyu tartışmış ancak yapılan incelemelerde hesapta şüpheli bir durumun tespit edilmediği söyleniyor. Nisay, haksızlığa uğradığını belirtirken, hile yapan oyuncunun 12 ay banlanmayacağını ve kalıcı olarak yasaklanacağını söylüyor.

Valorant Tour Türkiye ise konu hakkında ; "Riot Games hile koruması ekibinin yaptığı değerlendirmeler sonucunda Nisay’ın dereceli bir maçta hile kullandığı tespit edilmiş, 12 ay boyunca bütün resmi Riot Games organizasyonlarından men edilmiştir." Açıklamasında bulundu. Beşiktaş Esports ise “Oyuncumuz Yasin “Nisay”Gök’ün sözleşmesini  feshetmiş bulunuyoruz. VALORANT takımımızın geleceği ile ilgili gerekli açıklamaları ilerleyen günlerde yapacağız. Taraftarımızın bilgisine sunarız” açıklamasında bulundu.


Valorant yakında mobile gelebilirValorant yakında mobile gelebilir
Valorant'ın Split haritası yenilendiValorant'ın Split haritası yenilendi

PAYLAŞ