Valorant'da sesli konuşmaların kaydı yapılabilecek - Haberler - indir.com

Valorant'da sesli konuşmaların kaydı yapılabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-05 13:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Oyun

Riot Games popüler oyunlarından biri olan Valorant için sesli sohbetleri kaydetmeye yönelik bir özellik üzerinde çalıştığını açıkladı.

Oyun içinde toksik davranışlarla mücadele etmeye çalışan Riot Games yeni bir özellik üzerine çalışmaya başladı. Bu konuda oyuncuların yaşadığı sorunları çözmek isteyen şirketin web sitesinde yayımlanan açıklamaya göre bir gönderi için rahatsız edici davranışları rapor ettiğinizde artık sesli iletişimleri kayıt altına alabilecek ve yetkililer tarafından değerlendirilmesini sağlayabileceksiniz. Şirket yaptığı açıklamada bunun için gizlilik bildiriminin güncelleneceğine değindi. Riot Games’in amacı oyun içerisinde oyuncuların birbirlerine hakaret etmesini, zorbalık yapması ve tacizleri önlemek.

Valorant'ın Split haritası yenilendiValorant'ın Split haritası yenilendi

Şirketin bu noktada oyuncuların kişisel gizliliğine de önem verdiğinin altını çizelim. Bu yüzden de oyuncular aktif olarak dinlenmeyecekler. Riot Games konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Ses kayıtlarını yalnızca rahatsız edici ses davranışı bildirildiğinde dinleyecek ve inceleyeceğiz.” dedi. Ayrıca oyuncuların sesli sohbetlerinin kayda alınacağını belirten şirket bunu istemeyen oyuncuların sesli sohbeti kullanmamaları gerektiğini belirtti. Bu noktada gizlilik politikası konusunda oyuncuların endişelendiğini fark eden Riot Games, “Yalnızca gerekli olduğu sürece bu verilere erişeceğiz ve bizzat kendi verimizmiş gibi koruyacağız.” diyerek güven sağlamaya da çalıştı.

Valorant'ın popüler ismi Nisay, hile sebebiyle banlandı

Ayrıca Riot Games sözlerine “Ses verilerini toplamanın birçoğunuz için bir endişe verici olduğunu biliyoruz. Kendi verilerimiz de bir başkasında olsaydı ve işlenseydi rahatsız olacağımızdan sizin verilerinize de aynı hassasiyeti göstererek gizliliğinizi koruyacağımızdan emin olabilirsiniz. Eğer sesli sohbetinizin kaydedilmemesini tercih ederseniz sesli sohbeti kapatabilirsiniz. Oyunlarımızı oynayan herkes için daha iyi hale getirmeye kararlıyız. Bu genel olarak rahatsız edici davranışlarla mücadele etmeye yönelik attığımız başka bir adımdır.” Açıklamasını da ekledi.

Oyun içindeki toksik davranışlara karşı bu önlemi aldığını açıklayan Riot Games ilerleyen zamanlarda önlemlerini arttırarak oyun deneyimini iyileştirmeye çalışacak.

 


Valorant'ın popüler ismi Nisay, hile sebebiyle banlandıValorant'ın popüler ismi Nisay, hile sebebiyle banlandı
Valorant 2.08 güncellemesinde ne geldi: Yama NotlarıValorant 2.08 güncellemesinde ne geldi: Yama Notları

PAYLAŞ