Valorant'a rekabetçi mod geliyor! - Haberler - indir.com

Valorant'a rekabetçi mod geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-28 19:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

Oyun dünyasının başarılı isimlerinden Riot Gamesi Valorant adlı oyunun rekabetçi modunun en azından kapalı beta sürümü sırasında nasıl çalışacağını açıkladı. Rekabetçi modu 0.49 güncellemesiyle beraber gelecek. Geliştirici şirket Riot Games, Valorant'ın kendi sıralama sistemi ile beraber rekabetçi bir eşleştirme modu alacağı bilgisini doğruladı. Konuyla ilgili olarak daha da iyisi, Valorant'ın rekabetçi modu, 0.49 yamasının bir parçası olarak lansman öncesi oyunculara sunulacak olan 0.49 gelecek hafta içi sunulacak ancak kesin tarih hakkında bir bilgi yoktur. 

Valorant'ın geliştiricilerinin açıklamalarında; "Valorant'ın rekabetçi modu, derecesiz modla aynı oyun içi kurallara ve formata sahip olmakla birlikte, işin rekabetçi tarafına daha ciddi şekilde odaklanıyor. Henüz ilk aşamalarında olan bu sistemi zamanla geliştirmeyi planlıyoruz ama elimizde sizinle de paylaşmak istediğimiz temel bir plan mevcut. Böylece onu birlikte inşa edip daha iyi hale getirebileceğimizi umuyoruz." ifadelerine yer verildi.

Riot Games'ten Yeni Bir Oyun: ValorantRiot Games'ten Yeni Bir Oyun: Valorant

Rekabetçi mod için bilinmesi gerekenler

  • Rekabetçi modunu açabilmek için oyun içerisinde en az 20 tane derecesiz karşılaşmayı tamamlamak gerekli.
  • En üst kademe olan VALORANT hariç, her biri 3 aşamadan oluşan 8 kademe var. Aranızda en fazla 2 kademe fark bulunan 5 oyuncudan oluşan gruplarla sıraya girebilirsiniz.
  • Oyunun rekabetçi modunda, son 14 günde karşılaşma oynanmadığı durumda kademeler görünmez ancak kademeler arka planda kaybolmaz.
  • Kapalı betadaki kademe, oyun çıkışında sıfırlanır.

Valorant oyununda yer alan bir oyuncu rekabetçi moduna geçtiğinde, her maç kendi genel sıralamasına dahil edilir. Mücadeleleri kazanmak bir oyunun rütbesini yükseltecek. Mücadeleleri kaybetmek ise oyunun rütbesinin düşmesine neden olur. Oyunun skor tablosu da rütbeniz üzerinde etkili olacaktır. Bir oyuncu 13-1'lik bir maçı kazanırsa, 13-10 kazanmaktan daha fazla ilerleme kaydeder. Bunların yanı sıra aynı zamanda oyunda bireysel performansınıza göre de derecelendirilir. Takım içerisinde yer alan bir oyuncu iyi performans göstermiş fakat takım mücadeleyi kazanamamışsa, yine de biraz ilerleme kat edebilecek. Bu sayede takımın başarısızlığından tam anlamıyla etkilenmiş olmayacak. Hem görselleri hem de sunduğu ögelerle oyuncuların beğenisini kazanan Valorant oyununda takım olarak mücadelelere katılacak ve arenada karşınıza çıkan rakiplerinizin her birini geride bırakmak adına taktiksel bir şekilde hamle yapmaya odaklanacaksınız. 

 


Riot’un taktiksel FPS oyunu Valorant'ın beta sürümü yoldaRiot’un taktiksel FPS oyunu Valorant'ın beta sürümü yolda
Riot Games Valorant’ın hile önleme sisteminde açık bulanlara para ödülü verecekRiot Games Valorant’ın hile önleme sisteminde açık bulanlara para ödülü verecek

PAYLAŞ