Valorant yakında mobile gelebilir - Haberler - indir.com

Valorant yakında mobile gelebilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-26 12:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Oyun dünyasının başarılı isimlerinden Riot Games'in amiral gemisi taktik FPS oyunu Valorant'ın oyun konsollarına geleceğini dile getirilmişti. Veri madenlerine göreyse oyun konsollardan önce telefonlarda yerini alacak. Riot Games, League of Legends ile hatırı sayılır bir popülerliğe ulaştıktan sonra tek oyunluk bir firma olmadığını kanıtlama amacındadır. Firmanın yeni amiral gemisi FPS taktik oyunu Valorant da bu durumun önemli bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Şimdilik sadece bilgisayar üzerinde oynanabilen bu oyunun yakın zaman içerisinde konsollara da çıkacağı ifade edilmişti. Oyuna gelen son güncellemeyi inceleyen veri madencilerine göre ise Valorant yakın zaman içerisinde mobil platformda yerini alacak. 

Telefondan Valorant oynamak nasıl olur?

Bu yılın ilk aylarında piyasaya çıktığından bu yana özellikle E-Spor alanında en popüler yapımlardan biri olarak adından söz ettiren Valorant, büyük ilgi toplamayı başarmıştı. Şu anda sadece PC için yayınlanmış olan oyuna gelen son güncelleme içinde dikkat çekici bilgiler yer alıyor. Söz konusu bu yeni güncelleme içerisinde yer alan dosyaları inceleyen veri madencileri "CihazProfili" başlığı adı altında iPhone X ve XS gibi cihazların izleri bulundur. Bu da Riot’un iOS gibi sistemleri Valorant için test etmeye başladığının göstergesi kabul edildi.

Valorant Türkiye'de saat kaçta yayımlanacak?Valorant Türkiye'de saat kaçta yayımlanacak?

Valorant Express’teki veri madencileri, bu kaynak kodlarını 1.09 yamasının içinde bulduklarını ifade etti. Madencilere göre Riot, bu güncelleme ile birlikte oyuna iOS desteği sağlamak için bazı düzenlemeler gerçekleştirdi.

Valorant önce iOS'a sunulabilir

Valorant, büyük ihtimalle Android cihazlardan önce iOS sistemlere çıkacak. Zira iOS işletim sistemine sahip cihaz sayısının azlığı ve konfigürasyonlarının standart oluşu nedeniyle ilk aşamada iOS’a uygulama geliştirmek daha kolay. Fortnite ve PUBG Mobile yakın zamanda Apple Uygulama Mağazası’ndan kaldırılmıştı. Haliyle bu oyunların oyuncuları da yeni bir alternatif arayışındaydı. Valorant bu eksikliği değerlendirerek oldukça büyük ve hazır bir oyuncu kitlesine de erişme fırsatından yararlanacaktır. 

 


Valorant tam sürümüyle tüm dünyada oyunseverlerle buluştuValorant tam sürümüyle tüm dünyada oyunseverlerle buluştu
Riot Games Valorant'ta hilecilere geçit vermeyecekRiot Games Valorant'ta hilecilere geçit vermeyecek
Riot Games Valorant'ı konsollar için test etmeye başladıRiot Games Valorant'ı konsollar için test etmeye başladı

PAYLAŞ