Valheim 1 ayda 5 milyon kopya ile zirveyi zorluyor - Haberler - indir.com

Valheim 1 ayda 5 milyon kopya ile zirveyi zorluyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-04 21:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Oyun

Steam oyun platformunun en çok dikkat çeken oyunlarından birisi olan Valheim, yayınlanan son rapora göre 1 ayda 5 milyon satış yapmayı başardı.

2 Şubat itibariyle Steam üzerinden oyuncular ile buluşan Valheim, kısa süre içerisinde önemli bir başarıya imza attı. İlk fragmanların yayınlanmasının ardından oyun dünyasının en çok konuşulan oyunlarından birisi haline gelen Valheim, piyasaya sunulması ile birlikte yüksek kullanıcı rakamlarına ulaşmayı başardı. Yayınlanan son rapora göre 1 aylık süreçte 5 milyon satış çıtası aşıldı. En çok oynanan oyunlar sıralamasına da giriş yapan oyun şu anda 5. sırada yer alıyor. Counter-Strike, Dota 2 ve PlayerUnknown’s Battlegrounds gibi oyunlarla mücadele eden oyun, şu ana kadar iyi bir performans yakalamış durumda.

Dünyanın en çok oynanan 2. oyunu Valheim olduDünyanın en çok oynanan 2. oyunu Valheim oldu

Valheim başarısıyla dikkat çekiyor

İsveç merkezli Iron Gate Studio tarafından geliştirilen oyun, hayatta kalma türünde. Oyuncular, oyunda zorluklara karşı gelebilmek adına aletler geliştiriyor, barınaklar yapıyor ve avlanıyor. Etkileyici grafikleriyle oldukça dikkat çeken Valheim, dövüş sahneleriyle türünün en özel örneklerinden birisi olarak gösteriliyor. Maksimum 9 kişinin dahil olabildiği oyunlarda, PvP desteği de bulunuyor. Oyunlar ilerlemeyi başaran oyuncular, giderek daha gelişmiş araçlara ve özelliklere sahip oluyor.

Valheim 100 milyon dolarlık gelir sağladı

Oyunun 5 milyon satış rakamının aşmasının bir diğer önemi ise ücretli bir oyun olması. Türkiye’de 32 TL gibi bir fiyata sahip olan oyun, global pazarda 19.99 Dolarlık bir etikete sahip. Bu bakımdan 5 milyonluk satış ile birlikte oyun 1 aylık süreç içerisinde geliştirici şirkete 100 milyon dolarlık bir gelir getirdi. Şirketin bugüne kadarki imajı oldukça olumlu olurken, kullanıcılar tarafından da olumlu yorumlarla destekleniyor. Oyunun başarılı geçen ilk ayının ardından kısa süre içerisinde daha yüksek satış rakamlarına ulaşması bekleniyor.



PAYLAŞ