Uzun zamandan beri Instagram'da beklenen o özellik nihayet geldi! - Haberler - indir.com

Uzun zamandan beri Instagram'da beklenen o özellik nihayet geldi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-13 12:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Tarayıcıda yaşattığı deneyimi geliştirmek için hazırlanan Instagram, uzun bir süreden beri kullanıcılar tarafından beklenen özelliklerden birisinin test aşaması başladı.

Uzun bir süreden beri mobil uygulama üzerine odaklanan ve yaptığı tüm yenilikleri bu şekilde ayarlayan Instagram, tarayıcıda sunduğu özellikler oldukça kısıtlıydı. Tarayıcı üzerinden Instagram hesabınıza giriş yaptığınız zaman buradan paylaşılan hikayelere bakabiliyorsunuz ya da fotoğrafları görüntüleme, beğenme gibi işlemleri yapabiliyordunuz. Ancak buradan gelen mesajlara bakamıyor ya da siz birine mesaj gönderemiyordunuz. Özellikle işletme hesabı kullanan kullanıcıların, telefon ile iletişim kurma zorunluluğu her geçen gün biraz daha zorlaşırken, sosyal medya platformunun sonunda tarayıcı üzerinden mesaj gönderme özelliği için gerekli testlere başladığını öğrenmiş olduk. Uygulamalar üzerinde derinlemesine araştırma yürüten Jane Manchun Wong’un fark etmiş olduğu bu özellik gerek masaüstü tarayıcıda olsun gerekse mobil tarayıcıda olsun her ikisinde de çalışıyor.

Instagram’da İki Faktörlü Kimlik Doğrulama nasıl kurulur?Instagram’da İki Faktörlü Kimlik Doğrulama nasıl kurulur?

Bu özellik ne zaman aktif halde kullanılmaya başlanacak?

Instagram yıllar önce ilk kez kullanıma sunulduğu zaman, mesajlaşma platformunun odak noktası halinde değildi. Hatta öyle ki uygulama üzerinden mesaj atma olayı bile çok sonradan uygulamaya dahil edildi. Öte yandan zaman ilerledikçe sosyal medya platformu Instagram’ın bu alana ciddi anlamda önem verdiğini gözlemledik ve mesajlaşma üzerinden ciddi çalışmalar yaptığını gördük. Sizi biraz geçmişe götürerek 2017 yılına gidelim. O yılda sosyal medya platformuna özel mesajlaşma uygulaması Direct’i indirmeye sunarak, tıpkı Facebook’ta olduğu gibi Messenger ayırımına gidilmişti. Bu platform üzerinden hala mesaj gönderebilmek mümkün. Fakat gel görelim ki Instagram kullanıcılarının yalnızca mesajları görüntülemek amacı ile kullanmış olduğu bir uygulama söz konusu. Bugün bakıldığı zaman ise mesajlaşma özelliğini tarayıcı üzerine taşınması, sosyal medya platformu için birebir mesajlaşma eyleminin ne kadar önem taşıdığını görmüş oluyoruz. Şu an için test aşamasında olan bu özellik, uygulamaya ne zaman dahil edilecek bilmiyoruz. Peki siz de Instagram kullanmayı seviyor musunuz? Böyle bir özelliğin Instagram’a dahil edilmesinden memnun musunuz? Bizim için oldukça önemli olan sizin yorumlarınızı, aşağıda yer alan yorum kısmına yorum yapabilirsiniz. Konu hakkında aldığımız gelişmeleri sizlere aktaracağız bizi takip etmeye ve okumaya devam edin.


IGTV videoları artık Instagram’da değişiyor!IGTV videoları artık Instagram’da değişiyor!
Instagram'da hesaplar arası geçiş daha kolay olacakInstagram'da hesaplar arası geçiş daha kolay olacak

PAYLAŞ