Uzun süredir arası ABD ile iyi gitmeyen Huawei yasaklandı - Haberler - indir.com

Uzun süredir arası ABD ile iyi gitmeyen Huawei yasaklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-17 12:30:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Etkinlik

Uzun bir süredir Amerika’nın gündemini dolduran Çin menşei Huawei ve ZTE, Amerika Başkanı Donald Trump tarafından kullanımı yasaklandı.

Uzun bir süredir Amerika'nın gündeminde olan ZTE ve Huawei markaları, Amerikan hükümeti çalışanlarının ZTE ve Huawei firmalarına ait cihazların kullanılmaması hakkındaki yasa tasarısı Amerika Başkanı Donald Trump tarafından onaylandı. Uzun süredir Amerika gündeminde konuşulan bu markalar Amerika hükümeti ile arasını bir türlü düzeltemiyordu. Çin ile arası iyi olmayan Amerika, Çin menşei olan markalara bir nevi kısıtlama getiriyor. Amerika Başkanı Donald Trump tarafından Çinli üreticilere karşı gündeme getirdikleri önlem politikasına ait yasaları imzalıyor. İmzalanan bu belgelerde alınan kararlara göre hükümet görevlilerinin Huawei ve ZTE markalarının teknolojilerini ve cihazlarını kullanmasını yasakladı.

Amerika tarafından Huawei ve ZTE bir nevi cezalandırıldı

Uzun bir süreden beri Amerika gündeminde dolanan bu konu, nihayi karara bağlandı. Çin menşei olan ZTE gelen yasaklamanın temelinde, Çinli firmanın İran ambargosunu görmezden geldiği için Amerika Birleşik Devletleri tarafından bir nevi cezalandırarak  bu markanın ürünlerinin kullanımı yasaklandı. Huawei’nin yasaklanma nedenine gelecek olursak Amerika ile uzun bir süredir zıtlaşan firma, Amerika tarafından kendi pazarına bu markayı sokmamak adına her türlü güçlüğü denemesine rağmen firmanın Amerika’daki üniversiteler ile yaptığı anlaşma sonucu bu gerilimi daha da artırdı.  

Alınan karara Huawei bir hayli tepkili

Alınan kararda kullanım yasağı gelen her iki firmanın da teknolojisinin tamamını kapsamıyor. Yasaklanmayan cihazlar arasında veri takibi yapmayan teknolojilerin kullanımı yasaklanmıyor. Alınan karara göre ise Federal Haberleşme Komisyonu’nun bulunduğu hükümet yetkililerinin şayet ellerinde bu markalara ait cihaz varsa hükümet tarafından değiştirmeleri için bu kişilere ödenek sunulacak. Alınan karara tepkili olan Huawei, söz konusu olan yasanın hükmünün herhangi bir geçerliliği olmadığını savunarak alınan bu kararın yanlış olduğunun altını çizdi. Ayrıca alınan bu kararın anayasal düzende bir hükmü olmadığını ifade eden firma, bir an önce hükümetin doğru bir karara varması gerektiğini savundu.





PAYLAŞ