Uzun bir süredir beklenen özellik WhatsApp için yayımlandı - Haberler - indir.com

Uzun bir süredir beklenen özellik WhatsApp için yayımlandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-30 12:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Popüler sohbet uygulaması WhatsApp'ın üzerinde çalıştığı yeni özelliğe göre şu anda en fazla bir yıl sessize alınabilen sohbetler, yakın zamanda kalıcı olarak sessize alınabilecek. Söz konusu bu WhatsApp özelliğinin ne zaman yayınlanacağı ise henüz bilinmiyor. Bugün itibariyle kamu çalışanlarının iş amaçlı kullanması yasak hale getirilmiş olsa da WhatsApp, dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması durumunda ve yakınlarımız ya da hızlı iletişim kurmamız gereken kişiler ile paylaşımda bulunmak için en kullanışlı araçlardan biri olarak ön planda yer alıyor. 

WhatsApp uygulaması bu denli popüler olduğu için pek çok iş, arkadaş eğitim ya da oyun odaklı sohbet grubu WhatsApp üzerinden iletişim kuruyor ve çoğu kullanıcının dahil olduğu WhatsApp grubu sayısı da onun üzerinde. Tahmin edileceği üzere bu denli fazla gruptan aynı anda bildirim almak zaman zaman sinir bozucu ve bu bildirimleri kalıcı olarak engellemenin bir yolu daha bulunmuyor. En azından şu an için durum bu şekilde. 

SPK WhatsApp kararı ile gündemdeSPK WhatsApp kararı ile gündemde

WhatsApp sohbet bildirimlerini sessize alma seçenekleri

Şu anda ve güncellemeden sonra şeklinde WhatsApp sohbet bildirimlerini sessize alma seçenekleri vardır. Şu anda WhatsApp, herhangi bir sohbeti sessize almak istediğiniz üç farklı zaman seçeneği sunuyor; 8 saat, 1 hafta ve 1 yıl. WABetaInfo tarafından konuyla ilgili olarak aktarılan bilgilere göre ise WhatsApp, grup ve bireysel konuşmaları sessize alma seçeneklerinde değişikliğe gitmek için çalışmalar yürütüyor ve bu gerçekleştiğinde 1 yıllık sessize alma seçeneği yerini ‘her zaman’ seçeneğine bırakacak. 

WABetaInfo'ya göre WhatsApp, yeni sohbet bildirimlerini sessize alma seçeneğini 2.20.197.3 sürümü ile kullanıcıların kullanımına sunulacak. Bununla birlikte mevcut beta sürümde yeni sessize alma seçeneğinin aktif olmadığını da belirtmek gerekiyor. Şöyle ki zaman zaman bazı WhatsApp grupları haddinden fazla aktif olarak kullanılabiliyor ve bu gibi durumlarda grupları kalıcı olarak sessize alamıyor olmak can sıkıcı olabiliyor. Dolayısı ile 1 yıllık sessize al seçeneğinin her zaman sessize al seçeneği ile yer değiştirecek olması pek çok kullanıcıyı memnun edecektir. Sonuçta kaç kişi 1 yıl sonrasını planlayarak bir sohbeti sessize alıyor ki. Konu ile ilgili gelecek günlerde çeşitli gelişmelerin yaşanması bekleniyor. 


WhatsApp'tan gönderilen fotoğraflar için otomatik kayıt özelliği nasıl kapatılır?WhatsApp'tan gönderilen fotoğraflar için otomatik kayıt özelliği nasıl kapatılır?
WhatsApp'ta belirli sohbet medyaları nasıl gizlenir?WhatsApp'ta belirli sohbet medyaları nasıl gizlenir?
WhatsApp çoklu oturum desteği geliyorWhatsApp çoklu oturum desteği geliyor

PAYLAŞ