Uzun bir aradan sonra Dogecoin yükseldi - Haberler - indir.com

Uzun bir aradan sonra Dogecoin yükseldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-19 10:15:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

Kripto para dünyasında önemli bir yere sahip olan Dogecoin, fiyatı Elon Musk'ın hareketleri ile yükselip düşüyordu. Şimdi ise Dogecoin'in Elon Musk'tan aldığı işaretler ile yeniden yükselmeye başlıyor. Bu artış ile beraber kripto para piyasası da eski yüksek günlerine geri dönmüş oldu. 

Uzun bir süredir düşüşte olan kripto para piyasası, aradan geçen zaman içerisinde tekrar eski parlak günlerine dönmeye başladı. Kripto para piyasası ADA ile başlayan, Ripple (XRP) ve Bitcoin ile devam eden yukarı hareketlenme sonrası bugün Dogecoin fiyarı ise zirveye yerleşmiş durumdadır. Buna göre ise kripto para piyasası yeniden 2 trilyon dolar seviyesine ulaştı. Daha önce belirtildiği üzere tweerlerle kripto para piyasasını ve Bitcoin'i olumsuz bir şekilde etkileyen Elon Musk, tekrara Dogecoin övgüsü yapmaya başladı. Bu övgüler sonrası Dogecoin fiyatı gün içerisinde yüzde 12’ye kadar yükseliş sağladı.

Elon Musk Dogecoin'in değişmesini istiyorElon Musk Dogecoin'in değişmesini istiyor

Elon Musk övdü, Dogecoin fiyatı yükseldi

Uzun bir dönemdir sessizliğimi koruyan Elon Musk, Dogecoin ile ilgili yeniden gündemde yerini aldı. Musk yapmış olduğu açıklama ile beraber ödeme yöntemi olan Dogecoin'in rakipsiz olduğu dile getirildi. Bu sıradışı açıklama sonrası ise Dogecoin fiyatı hemen yükselmedi. Son saatler içerisinde ise yüzde 12'te kadar bir artış durumu söz konusu oldu. Kripto para piyasasında hareketli olan tek para ise Dogecoin değildir. ADA son haftalar içerisinde büyük bir yükseliş gösterdi ve piyasa değeri ile en büyük üçüncü kripto olarak adından söz ettirmeye başladı. Son günler içerisinde sürekli olarak yükselişe geçen kripto para, bugün ise yüzde 3 gibi bir değer kaybı yaşadı. 

Bugünün yıldız ismi ise TWT oldu. Kripto para gün içerisinde yüzde 40 oranından daha fazla değer kazanmış oldu. Bitcoin fiyatı ise gün içerisinde dalgalı bir seyirdeydi. Buna göre ise kripto paralarını değeri 46 bin dolar seviyesinde seyretmeye devam etti. Kripto para piyasasının ikinci büyük ismi olan Ethereum ise yüzde 2 değer kaybına karşılık olarak 3 bin dolar üzerinde tutundu. ADA hareketi sonrası dördüncü sırada yer alan BNB fiyatı ise 400 dolar üzerinde yer almaya devam etti. Dogecoin fiyatı 0.32 seviyelerine kadar çıkmış olarak gözükse de 1 dolara kadar yaklaşık olarak değerinin halen altında gözüküyor. Bir dönem içerisinde dördüncü büyük kripto para haline gelen Dogecoin şu an ise yedinci sıradadır. Elon Musk, bugün piyasayı kötü etkilememiş olsa da bir süredir kripto para yatırımcılarının tepkisini çeken yorumlar yapmıştı. Bitcoin'i sürekli eleştiren Musk'un açıklamalarının ardından Bitcoin fiyatı 26 bin dolar seviyesine kadar geriledi. 

 


Elon Musk attığı tweet ile Dogecoin'i tekrar hareketlendirdiElon Musk attığı tweet ile Dogecoin'i tekrar hareketlendirdi
Elon Musk, Dogecoin Müzik Festivalinde DJ olabilirElon Musk, Dogecoin Müzik Festivalinde DJ olabilir
Dogecoin nedir, ne işe yarar?Dogecoin nedir, ne işe yarar?

PAYLAŞ