Uzmanlar Fortnite konusunda uyarıyor - Haberler - indir.com

Uzmanlar Fortnite konusunda uyarıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-03 14:38:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Uzmanlar Fortnite ve benzeri oyunların, tıpkı uyuşturucu gibi çocuklarda da bağımlılık yaptığı konusunda ebeveynleri uyardı.

Son bir buçuk yılın en çok oynanan oyunu olan Fortnite, günden güne popülerliğini arttırıyor ve oyuncu sayısındaki yükselişte aynı şekilde artmaya devam ediyor. İlk çıktığı günden itibaren, Battle Royale oyun tarzıyla milyonları kendisine kilitleyen Fortnite hakkında bugüne kadar pek çok haber gündeme geldi. Bunlardan bazıları, Fortnite’ın okulda yasaklanması ya da ebeveynlerin şikayetlerinden oluşan haberler de oldu. Fortnite bağımlılık boyutuna ulaşınca, uzmanların da araştırma konularından birisi oldu. Birçok çocukta bağımlılık yapan Fortnite ve benzeri oyunlar, psikolojik danışmanlar tarafından uyuşturucuya benzetildi.

Uzmanlar ebeveynleri bağımlılık yapan oyunlar konusunda uyardı

Uzmanlar tarafından çocuklarda bağımlılık yapan oyunlar kategorisine konulan Fortnite’ın, son elde edilen rakamlarda 200 milyon oyuncusu olduğu biliniyor. Bu sayının büyük bir kısmını çocuklar oluşturuyor. Uzmanların verdiği bilgiye bakılırsa, çocuklar bu oyunlarda aşırı para harcıyor ve asosyalliği dolayısı ile rahbilitasyon kamplarına gönderiliyorlar.

Fortnite’ın geçen bu süreçte sadece kozmetik ürünlere para harcanabiliyor olmasına karşın, oyun içi satın alımlardan 1 milyar dolardan fazla kazanç sağladığına dikkat çekildi. Davranış bilimleri uzmanı Lorraine Marer açıklamasında Fortnite’ın uyuşturucu etkisi yarattığını, başlandığı zaman bırakılamadığını ifade etti. Ailelerin bu anlamda çocuklarını nasıl kontrol edeceğini bilmediklerinin altını çizen Marer, sonrasında kontrolü tamamen kaybettiklerini dile getirdi. Rehabilitasyon kampının yöneticisi Michael Jacobus ise; kamplarda çocukların oyun ve sosyal medya bağımlılığından kurtulmalarını sağlayıp, topluma yeniden uyumlu hale getirildiklerini söyledi. Bu durumlara engel olabilme de en büyük işin ebeveynlerde olduğunun altı çizildi.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ