Uzayı Merak Eden Çocuklara iOS Uygulamaları - Haberler - indir.com

Uzayı Merak Eden Çocuklara iOS Uygulamaları

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çocukların gezegenleri, güneş sistemini, takım yıldızlarını ve uyduları keşfetmeleri amacıyla geliştirilmiş olan hem eğlenceli hem de öğretici iOS uygulamalarını haberimizde bulabilirsiniz.

Hepimizin çocukluğundaki hayali ya pilot olup jet uçaklarını uçurmak ya da astronot olup uzayın sonsuz boşluğunu keşfe çıkmak olmuştur. Hatta Star Wars dizisi ile büyüyen bir nesil olduğumuz için uzayda farklı maceraların yaşandığı da aklımızın hep bir köşesinde merak konusu olurdu.

Star Wars

Şimdi ki çocuklara baktığımızda ise bu durum hayalden öte sanal gerçekliğe doğru giderek, tablet ve akıllı telefonlarımız aracılığıyla meraktan ziyade bilimsel olarak öğrenilebildiği gibi uzayın sonsuz derinliğindeki gizemler hakkında bilgi sahibi olunabiliyor.

İşte bu nedenden dolayı çocuklarımızın hem eğlenebilecekleri hem de uzay hakkında farklı bilgilere ulaşabilecekleri iOS uygulamalarını onlar için araştırarak indirmeye sunduk. Bu uygulamaları aşağıda bulabilirsiniz.

StarGazer

Stargazer

iPhone ve iPad cihazlarda kullanılabilen StarGazer, mobil cihaz kamerasını kullanarak gece gökyüzüne cihaz tutulduğunda, evrende bulunan takımyıldızların yerlerini ekran üzerinde göstererek, isimleriyle birlikte detaylı bilgileri size verebilmektedir. 

Bunun yanında herhangi bir gezegen ya da yıldız bulunduğunda ekrana tıklayarak haklarında bilgi sahibi de olabilirsiniz. Hem öğretici hem de eğlendirici olan bu uygulamayı denemelisiniz.

Interactive Minds: Solar System

Interactive Minds: Solar System

Sadece iPad tabletler için geliştirilmiş olan ve interaktif kitap tarzında hazırlanmış içerikleriyle özellikle 8 yaş ve üzeri çocuklar için geliştirilmiş olan Interactive Minds: Solar System uygulamasında, Samanyolu sistemi, Güneş, Gezegenler, Gezegenlerdeki mevsimler, Takımyıldızları hakkındaki tüm bilgileri bulabileceğiniz gibi aynı zamanda Gezegenlerin listesi, cüce gezegenleri listesi, gezegenlerin yörünge hızları ve gezegenlerin karşılaştırmalarını da bulabilirsiniz.

Ücretsiz sürümünde toplam 18 sayfa dolu dolu içerik bulunan uygulamanın, 6.49 TL ücretle satılan versiyonunda ise 58 sayfalık dokümanın yanı sıra pek çok video ve animasyonu da izleyebilirsiniz.

Solar Walk - Planets of the Solar System

Solarwalk

iPhone ve iPad cihazlar için geliştirilmiş olan Solar Walk - Planets of the Solar System sayesinde güneş sistemini üç boyutlu olarak yüksek çözünürlük kalitesindeki interaktif animasyonlar eşliğinde görüntüleyebilirsiniz.

Gezegenlerden uydulara, galaksilerden takım yıldızlarına, dünyanın oluşumundan yörünge bilgilerine ve hatta kuyruklu yıldızların görüntülerine kadar pek çok içeriğe ulaşabilmenizi sağlayan uygulama 1.99 USD fiyat etiketine sahiptir.

Yukarıda açıklamalarıyla beraber işlevlerini sizlere anlatmaya çalıştığımız iPhone ve iPad uygulamalarını, aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla indirebilirsiniz.





PAYLAŞ