Uzay ülkesi Asgardia İstanbul'a doğru geliyor! - Haberler - indir.com

Uzay ülkesi Asgardia İstanbul'a doğru geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-02 18:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Azerbaycan asıllı olan Rus bilim insanı Igor Ashurbeyli tarafından inşa edilen bu proje, tarihin ilk uzay ülkesi olmayı amaçlayan Asgardia 7 Ekim tarihlerinde İstanbul'da olacak.

Uzay ülkesi Asgardia İstanbul'a doğru geliyor!

Igor Ashurbeyli tarafından hayata geçirilen bu proje tarihin ilk uzay ülkesi olmayı amaçlıyor. 7 Ekim tarihinde İstanbul'da toplantı düzenleyecek olan Asgardia, saat 14.00'da start alacak. Bu etkinlikte yapılanmanın İdari Başkan Yardımcısı Lena De Winne katılacak. Zira bu projenin mimarları, 'insanlığın en büyük adımı" olarak tarif ediyorlar. Asgardia gezegenimizin en yetenekli, en bilgili ve yaratıcı bireylerinin bulunması gerektiğinin altını çiziyor.

2016 yılında kurulan Asgardia, kısa süre içerisinde binlerce kişinin dikkatini çekmeyi başardı. 'Uzay ülkesine" vatandaşlık başvurularının açılmasıyla birlikte binlerce kişi bu başvuruyu yaptı. Hatta başvuru yapanlar arasında ilk sıralarda yer alan ülkelerden biri Türkiye oldu. Asgardia'nın resmi internet sayfasında yer alan bilgilere bakıldığında, en çok başvuru 31 bin 853 ile Çin'den yapılmış. Çin'i 29 bin 82 ile Türkiye takip ediyor. Ülkemizde uzay vatandaşı olmak isteyenler oldukça fazla. İstanbul, 29 bin 82 kişi arasından 10 binden fazla başvurunun yapıldığı yer. Ülkemizde uzay ülkesine olan ilgi gerçekten fazla. Hatta bu ülke için birçok araştırma yapılmış ve başvuru tarihlerinde uzay ülkesine vatandaş olmak için başvurular yapılmıştı.

Türkiye'den en çok başvuru yapan kentler arasında, İstanbul'u 5 bin 813 başvuru ile Ankara, 4 bin 568 başvuru ile İzmir izliyor. İstanbul'dan gelen başvurulara bakıldığında bu başvuruları %77 erkeklerin yaptığını, genel başvuru yapanların ise %85'inin İngilizce konuşabildiği bilgisi de yer alıyor. Kendi kural ve yasalarını düzenleyecek olan uzay ülkesi Asgardia; meteor, uzay çöpü ve diğer tehditlere karşı Yeryüzü'nü korumaya çalışacak.

İskandinav mitolojisinden ismini alan Asgardia, Odin'in hüküm sürdüğü Asgard'dan esinlenerek isimlendirilmiş. Resmi internet sayfasına göre, "Yeryüzü'ndeki diğer ülkelerin kısıtlamalarından tamamıyla bağımsız, özgür bir ortam" teklifi sunuyor. Şimdi de Asgardia, 7 Ekim tarihlerinde İstanbul'da olacak. Bu etkinlik saat 14.00'da başlayacak ve etkinliğe İdari Başkan Yardımcısı Lena De Winne katılacak.





PAYLAŞ