Uzay Aracı TESS’in İlk Çektiği Görüntüler Dünya’ya Ulaştı - Haberler - indir.com

Uzay Aracı TESS’in İlk Çektiği Görüntüler Dünya’ya Ulaştı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-19 12:05:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

NASA'nın uzak gezegenleri avlayacak olan yeni uzay aracı TESS, ilk görüntüleri yakalamıştı. TESS geçtiğimiz mayıs ayında test görüntülerini kaydetti. Şimdi TESS üzerinde bulunan 4 gelişmiş kamera sistemi ile aynı anda mükemmel görüntüler yakalayabiliyor. Uzak gezegenleri görmemiz veya gözlemlememiz şu günlerde oldukça yüksek maliyetli ve zor bir iştir. Hubble Uzay Teleskobu'nun sahip olduğu teknoloji sayesinde bazı gezegenleri görüntüleyebiliyorduk. Fakat bu teknoloji belirli bir mesafeden sonra yetersiz kalıyordu.

Uzay Aracı TESS’in İlk Çektiği Görüntüler Dünya’ya Ulaştı

TESS üzerinde daha önce kullanılmamış olan mükemmel kamera sistemi, ilk defa kullanıldı. Yakalanan görüntüler, uzay aracının ne kadar geniş bir alanda tarama yaptığını gözler önüne serdi. NASA bu görüntülere "İlk Işık" adını verdi. Bu görüntü dizisinde birkaç tane takım yıldızı bulunuyor. O takım yıldızlarının yörüngelerinde dolaşan birçok gezegen olabilir. Görüntüde küçük olan, Küçük ve Büyük Macellan Bulutlarını ve iki cüce gök adayı görüyoruz. Bu bölgelerdeki yıldızların çoğu yaşan barındırma ihtimaline sahip olan gezegenleri barındırıyor. Bu nedenle bizim için bu yıldızların etrafındaki gezegenler büyük bir öneme sahipler. TESS aracının ana görevi, dikkate değer gezegenlerin olduğundan şüpheli bölgeleri tespit etmek.

NASA, Tumblr Hesabını DuyurduNASA, Tumblr Hesabını Duyurdu

NASA'nın amacı, yaşam barındırma potansiyeline sahip gezegenleri tespit etmek ve bu gezegenlerin görüntüsüne ulaşmak. Bu nedenle bu şekilde gelişmiş bir kamera sistemi ile TESS'i donatmış. Bu gezegenlerin kütlelerini ve atmosferik yoğunluklarını net bir şekilde tespit etmek için TESS aracını kullanacak olan NASA, ilerleyen zamanlarda belki kayda değer gelişmeler kaydedebilir. İlk çektiği görüntülere "İlk Işık" adı verilen yıldızlar ve onların gezegenleri, iki yıl boyunca incelenecek. Başka bir deyişle yakında varlığından haber olmadığımız yeni gezegenleri duymaya hazırlanın. TESS aracı belki içerisinde yaşayabileceğimiz bir gezegen bile keşfedebilir. Tabi uzakta bir gezegen keşfederse asıl sorun gitmekte olur. Işık hızına yaklaşamadığımızı düşünürsek bu gezegenlere gitmek oldukça zorlu olacaktır. 

Tabi bu fikirler için daha erken. Fakat yaşanabilir gezegenlerin bilinmesi bizim merakımızı daha da arttırabilir. Sonuçta yaşamın olduğu gezegenleri bilmek sonsuz evrende yalnız olmadığımızı başka gezegenlerde olduğunu öğretir. Belki bu gezegenlerde yaşayan ve gelişen yaşam formları bile vardır.


Hip Hop tarihi Google anasayfasında Doodle olduHip Hop tarihi Google anasayfasında Doodle oldu
İnsan pilot ve Nasa Drone'u birbiriyle yarıştıİnsan pilot ve Nasa Drone'u birbiriyle yarıştı
NASA'nın kartopu: EnceladusNASA'nın kartopu: Enceladus

PAYLAŞ