Uzaktan eğitime 3GB internet hediye edilecek - Haberler - indir.com

Uzaktan eğitime 3GB internet hediye edilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-13 11:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Corona virüsü nedeniyle dün itibariyle okullar tatil edildi. 1 hafta sürecek tatilin ardından 23 Mart 2020 tarihi itibariyle uzaktan eğitim sürecine başlanacak. Derslerin başlamasıyla birlikte tüm öğrencilere tüm operatörlerden 3 GB’lık internet hediye edilecek.

Bugün konuyla ilgili detaylı açıklamalar yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, korona virüsü nedeniyle tedbirleri kapsamında ilk, orta ve lise dereceli okullarda 1 hafta boyunca eğitime ara verileceğini, sonrasında ise 1 hafta uzaktan eğitim verileceğini, üniversitelerde ise 3 hafta eğitime ara kararı verildiğini açıkladı.

Hackerlerın yeni silahı Hackerlerın yeni silahı "Corona Virüsü" oldu!

Öğrencilerin 1 haftayı dinlenerek geçirmesinin olası bir hastalığa karşı iyi bir önlem olduğunu vurgulayan Ziya Selçuk, bir hafta sonrasında eğitime uzaktan devam edileceğini açıkladı. 23 Mart tarihinde başlayacak olan uzaktan eğitim TRT ve Eba.gov.tr adresleri üzerinden yapılacağını belirterek, eğitim için her şeyin hazır olduğunun altını çizdi.

Platformda her kademe ve derece için eğitim materyalleri bulunduğunu vurgulayan Ziya Selçuk, eğitim bilişim ağı kapsamında bütün operatörlerin öğrencilere ücretsiz 3GB internet kotası da sunmalarına karar verildiğini açıkladı. Ancak yapılan açıklamalara göre hücresel verinin ücretsiz kullanımın sadece bu ağın kullanımında geçerli olduğunu belirtmek de fayda var.

Öğrencilerin standart internet kullanımlarında GB’lar kalan kullanım kotasından düşmeye devam edecek. Öğrencilerin 1 hafta evlerinde kalmalarını ve kişisel gelişimlerine önem vermelerini isteyen Ziya Selçuk, küresel salgın söz konusu olduğundan toplumca bilinç hareket etmenin önemini vurguladı. Henüz detayları tam olarak aktarılmayan uzaktan eğitimle ilgili detaylı bilgiler ise yarından itibaren açıklanmaya başlanacak.


İlgili uygulamalar
YouTube, Corona Virüsü reklamlarını göstermeyecek!YouTube, Corona Virüsü reklamlarını göstermeyecek!

PAYLAŞ