Uyuşuk Öğrenciler, İçki Servisi Yapan Garson Robotlar Geliştirdi - Haberler - indir.com

Uyuşuk Öğrenciler, İçki Servisi Yapan Garson Robotlar Geliştirdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-08-12 17:30:38
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

 Son dönemde birbirinden ilginç ürünler ile farklı boyutlara taşınan teknoloji sektörü bu kez garson robotlara ev sahipliği yapıyor. MIT öğrencileri üşengeçliklerinden yola çıkarak içki servisi yapabilen garson robotlar geliştirdi.

MIT Üniversitesi öğrencilerinin Bilgisayar bilimleri ve yapay zeka geliştirme laboratuvarında geliştirdikleri robotların çalışması oldukça dikkat çekici. Garson robotlar, insanların bulunduğu masalara giderek içecek isteyip istemediklerini soruyor. Sipariş vermek isteyen kişiler garson robot üzerinde bulunan butona basarak istedikleri içeceği belirtiyor.

Garson robot, siparişi alır almaz, barmen robot olarak kodlanan diğer robotun yanına giderek barmen robot tarafından dolaptan çıkartılan içecekleri masadan alıyor ve siparişleri ilgili masaya ulaştırıyor. Böylece üzerinde bulunan buton aracılığı ile aldıkları siparişi yerine ulaşırmış oluyor.

Bir robotun garsonluk yapması oldukça ilginç bir yenilik ancak bazı otellerdeki üstün hizmetler sunan robotlara kıyasla bu robotların daha da geliştirilmeye ihtiyaçları olduklarını görüyoruz.

Beerbots adı verilen garson robotları aşağıdaki videoda görebilirsiniz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ