Uygun Fiyatlı iPhone XR, Ne Derece Önemli - Haberler - indir.com

Uygun Fiyatlı iPhone XR, Ne Derece Önemli

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-12 13:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Apple’ın geçtiğimiz ay ile beraber tanıtmış olduğu iPhone serisi olan iPhone XS, iPhone Xs Max ve iPhone XR modelleri sunmuş oldukları yeni teknoloji ve özellikler ile dikkat çekmeye devam ediyorlar. Şirket ilk defa geçtiğimiz yıllardan harici olarak bu sene uygun fiyatlı adı altında bir iPhone modeli çıkartmış ve iPhone XR olarak lanse etmişti. Peki bu bütçe dostu olarak bilinen iPhone XR akıllı telefon modeli piyasada nasıl bir konumda bulunuyor? Özellikle pazarda Çin menşei sahip olan markalar iddialı fiyat performans ürünleri sunarak amiral gemisi akıllı telefonlara rakip olarak yer alıyorlar.

Apple’ın için çözülmez bir durum olan Çin pazarı sonrasında bu durumun çözümü olarak iPhone XR modeli olması bekleniyor. Gelen bazı son raporlara göre Ming Chi Kuo’ya göre Çin’in altın haftası günleri boyunca yerli telefon üreticilerinin satışlarında geçtiğimiz yıllara göre bazı düşüşler gözlemlenmiş durumda. Bu düşüş iddiaları sonrasında Kuo’ya göre bu durumun inovasyon eksikliğinden olduğu ifade ediliyor. Ancak bir diğer yandan ise bu pazarda yaşanan düşüşün sebebinin ise uygun fiyatlı iPhone XR cihazının iyi bir rol oynadığı ifade ediliyor.

Uygun Fiyatlı iPhone XR

Kuo’nun raporuna göre piyasadaki üreticiler büyük sorunlar yaşarken Apple’ın pahalı olan modellerine göre daha uygun bir fiyat sunan iPhone XR cihazı için taleplerin yükselmesi tahmin ediliyor. Bu noktada bu cihaza olacak olan talep artışı ile beraber bir başka seri olan iPhone 8 ailesine talebin düşeceği ifade ediliyor. Rapora göre Çin’deki akıllı telefon üreticileri arasında ihracatını arttıran tek şirketin Huawei olduğu gözüküyor. Ayrıca düşük satış fiyatına sahip olan iPhone XR satış rakamlarının iPhone 8’in çıktığı dönemdeki satış rakamlarını aşması bekleniyor.

19 Ekim tarihi ile Apple’ın iPhone XR cihazını ön siparişe açacağı bekleniyor. Amerika’daki iPhone XR satış rakamı 749 dolar olurken daha pahalı olan iPhone Xs modeli ile neredeyse birçok benzer özelliği bulunuyor. Pazarda iyi bir konuma gelmesi beklenen iPhone XR’ın rakip firmalardaki fiyat performans ürünlerini bir hayli zorlaması bekleniyor. Cihazın ülkemiz fiyatı ise henüz belli olmuş değil.





PAYLAŞ