Uygun fiyatlı Android telefonlar için yeni düzenleme - Haberler - indir.com

Uygun fiyatlı Android telefonlar için yeni düzenleme

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-22 14:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Google'dan yeni ve uygun fiyatlı Android telefonlar için ilginç bir zorunluluk kararı gelebilir. Söz konusu bu karar özellikle ülkemizde bütçe dostu olarak tanımlanan Android akıllı cep telefonlara ilgi duyan kullanıcıları ilgilendiriyor olabilir. 

Yeni ve uygun fiyatlı Android telefonlarda yapılan değişiklikler

5 Aralık 2017 tarihinde piyasada yerini alan Android Go Edition, özellikleri pek de yüksek olmayan ve bütçe dostu olarak nitelendirilen Android telefonlar için geliştirildi. Bu yazılım ilk olarak 1 GB ve 1 GB'ın altında RAM özelliğine sahip olan modellere hizmet vermek üzere tasarlandı. 1 GB ve 1 GB altı uygulaması daha sonra 2 GB ve 2 GB altı RAM şeklinde değiştirildi. Bu yazılımda şu an için Android 8.1 Oreo, Android 9.0 Pie ve Android 10 kullanıcıları yararlanabiliyor. Google’ın Android 10 ve Android 11 için aldığı yeni karar çok konuşulacak gibi duruyor.

Android 11 çıkış tarihi YouTube’da ortaya çıktıAndroid 11 çıkış tarihi YouTube’da ortaya çıktı

Google’ın Android Go Edition’ın bütçe dostu Android modelleri adına bir zorunluluk haline getirilmesi için çalışmalara başladığı iddia edildi. 24 Nisan 2020 tarihli "Android Go Edition Cihaz Yapılandırma Kılavuzu" isimli bir belge sızdırıldı. Bu kılavuzda yazanlar, arama motoru devinin Android Go Edition’ı 2 GB veya 2 GB altı RAM özelliğine sahip olan Android cihazları için zorunlu kılacağını gösteriyor. Belgedeki taslak metinde yer alan yönergeler şu şekilde;

- 512 MB RAM özelliğine sahip olan cihazlar (güncellemeler de dahil), Android 11 ve Google Mobil Hizmetleri için uygun değildir. Google’ın mobil hizmetleri, bu telefonlara önceden yüklenemez.
- Android 11 ile piyasaya sürülen yeni telefonlarda 2 GB veya 2 GB altı RAM özelliğine sahip olanların Android Go sürümünü kullanması zorunludur.
- 2020 yılının dördüncü çeyreğinden başlaması şartıyla, Android 10 ile piyasaya sürülen yeni telefonlarda 2 GB veya 2 GB altı RAM özelliğine sahip olanların Android Go sürümünü kullanması zorunludur.
- İlgili kriterlere ve belirtilen tarihlere uymayan, 2 GB RAM özelliğine sahip olan ve Google Mobil Hizmetleri ile donatılan Android modeller; güncellemeler aracılığı ile Android Go sürümünü kullanmamalıdır. Bu telefonlar, Android Go yazılımına ihtiyaç duymadan, Android 10 veya Android 11 sürümünü kullanabilir.

Android Go Edition kullanımı her geçen gün artaracak

512 MB RAM altyapısı üzerine kurulan Android telefonlar ne yazık ki Android 11 için yayımlanan Google Mobil Servisleri ile çalışamayacak. Bu telefonların ömrü neredeyse tamamen bitti demek mümkün. Google cephesinden bu konu hakkında henüz bir açıklama gelmedi. 3 ay önce hazırlanan taslakta bulunan bazı maddeler değişmiş olabilir. Yeni düzenlemeler ile beraber bütçe dostu akıllı telefon kullanıcılarında ne gibi değişiklikler olacağı da gelecek aylar içerisinde belli olacak. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup önümüzdeki günlerde daha detaylı bilgi elde edilmesi bekleniyor. 


En çabuk yayılan Android sürümü hangisi?En çabuk yayılan Android sürümü hangisi?
Android telefon Windows bilgisayara nasıl yansıtılır?Android telefon Windows bilgisayara nasıl yansıtılır?
Android casus izleme programı nedir?Android casus izleme programı nedir?

PAYLAŞ