Uygulamalarınızın iPhone’unuzdan kaybolmasını nasıl engelleyebilirsiniz? - Haberler - indir.com

Uygulamalarınızın iPhone’unuzdan kaybolmasını nasıl engelleyebilirsiniz?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-17 11:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Uygulamalarınızın iPhone’unuzdan kaybolmasını nasıl engelleyebilirsiniz?

Apple kullanıcılarına iOS 11 ile sunulan bir özellik nedeniyle, uygulamalarınızın bazıları telefonunuzdan kaldırılabiliyor.

iPhone Xs'in mükemmel çekim yapabilen HDR kamerasıiPhone Xs'in mükemmel çekim yapabilen HDR kamerası

iOS 11, hem akıllı telefonlarınız da hem de iPad' lerde için birçok yeni özellik sunmuştu. iOS 11'de bulunan yeni dosyalar uygulaması ile sürüm tüm dosyalarınızı bir araya getiriyor. Fark edilen ve dikkat çeken bir diğer özellik, gereksiz uygulamaların telefonunuzdan kaldırılması. iPhone akıllı telefonunuzda, kullanılmayan uygulamaları iOS işletim sisteminizden ayıran bir özellik hakkında bilinmeyen bazı durumlardan, sizler için kısaca bahsedeceğiz. iOS 11'le birlikte sunulan bir özelliğe göre gereksiz ve yer kaplayan, kullanılmayan uygulamaları kaldırarak ekranınızdan silmeniz mümkün. Bu özellik kulağa hoş gelebiliyor. Fakat özellik bazıları için istenilen bir durum olsa da kimi kullanıcılar için tercih edilen bir durum değil. Uygulama özellik tarafından kaldırılsa da ancak ana ekranınızdan kaldırılmıyor. Bu özellik yararlı gibi görünüyor ama yanlış bir deneyim de sunabilir. Bu nedenle bazı kullanıcılar bu durumun önüne geçmek istiyor.

iPhone’dan uygulamaların kaybolmasını engelleme

iOS 11' deki yukarıda bahsettiğimiz uygulamaları silme özelliği, kapalı olarak görülse de kullanıcıların özelliği açmadan çalıştığı iddia edilmişti. Yani kullanıcılar sistemin uygulamaları silmesine izin vermese de uygulamalar özellik nedeniyle cihazdan silinebiliyor. Bu nedenle kullanıcılar bu özelliği kapatmak için başka bir yöntem arayışına giriyor. Hatırlatmak gerekir ki uygulamalar kaldırıldığında bir bulut simgesi görülür. Bunun yanı sıra iOS 11, bir iOS cihazı depolama alanı dolduğunda belirtilen bu özelliği kendiliğinden aktif hale sokabilir. iOS 11'de görülen bu özelliğin kullanıcıların açmadan çalıştığı görülmesi istenmeyen bir durum ile karşı karşıya gelindiğini gösteriyor. Ancak yapılan araştırmaya göre uygulama yükleme işlemini kapatarak uygulamaların iPhone’unuzdan kaybolmasına engel olabilirsiniz. Bu işlemin gerçekleşmesi için yapılacak olan aşamaları şu şekilde sıralayabiliriz.

1. İlk olarak yapmanız gereken Ayarlar menüsüne gitmek.

2 . Sonrasında ekrana gelen kısmı aşağı kaydırın ve iTunes & App Store'a dokunun.

3 . Kullanılmayan uygulamaları boşaltın

4 . Tüm uygulamalarınızı kalıcı olarak saklamak istediğiniz takdirde bu özelliği kapatabilirsiniz. Bu aşamalardan sonra iOS 11’in uygulamalarınızı silmesi özelliğini devre dışı bırakmış olacaksınız.

 

 


iPhone XS, Android amiral gemileri ile karşılaştırıldıiPhone XS, Android amiral gemileri ile karşılaştırıldı
iPhone XR Tüm Özellikleri ve Çıkış TarihiiPhone XR Tüm Özellikleri ve Çıkış Tarihi
Huawei, iPhone ile dalga geçtiHuawei, iPhone ile dalga geçti

PAYLAŞ