Uygulama ve web sitelerinde hata raporu nasıl gönderilir? İşte A'dan Z'ye tüm liste! - Haberler - indir.com

Uygulama ve web sitelerinde hata raporu nasıl gönderilir? İşte A'dan Z'ye tüm liste!

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-13 11:30:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Hata raporlamaları, uygulama ve web sitelerindeki hatalar hakkında bilgilendirme yaparak, sorunun giderilmesi adına büyük bir önem taşıyor. Aynı zamanda Apple gibi pek çok teknoloji devi, belirtilen hatanın önemine göre farklı bir ödül programı benimsediğinden dolayı kullanıcılar ödül alabilmek ve aynı zamanda uygulamalardaki açıkların kapanması adına hata raporu göndermeyi tercih edebilirsiniz. İşte hangi uygulamada hata raporunu nasıl göndereceğinizin anlatıldığı tam liste. 

Google, Nexus Cihazlar İçin Yeni Açık Bulma Programını duyurdu

Facebook'taki bir bug, milyonlarca fotoğraf sızdırdı!Facebook'taki bir bug, milyonlarca fotoğraf sızdırdı!

Adobe

Adobe’nin tüm ürünlerini içeren hata raporu gönderme konusunda web sitesinde yer alan hata teslimi ve özellik istek formu kullanmanız gerekiyor. Burada karşınıza çıkacak onayları verdikten sonra mesajınızı kolayca iletebilirsiniz.

AMD

AMD ürünlerinde yaşadığınız problemler için ise firma tarafından web site üzerinden sunulan hata raporu anketini kullanmanız gerekir.

Apple

En çok ilgi görenler arasında bulunan Apple ise hata ya da uygulamalar üzerinden geri bildirim raporu göndermeniz mümkün.

Asana

Giderek daha fazla kişiye erişim sağlayan Asana, ödül programı da sunuyor. Sorunlar için ise Asana web sitesinde yer alan Bug tracking bölümünü kullanmanız gerekiyor.

Dropbox

Popüler bulut depolama servisi olan Dropbox’ta üyelik bilgileriniz ile oturum açtıktan sonra destek talebi göndermeniz yeterli.

DuckDuckGo

Son dönemlerin popüler arama motoru olan DuckDuckGo için ise tarayıcı içerisinde bulunan hata gönderme sayfasını kullanmanız yeterli.

Evernote

Evernote için yaşadığınız sorunlarda ise Evernote resmi sayfasında oluşturulmuş destek sayfasını kullanmanız gerekli. Burada yer alan formu doldurarak hatayı raporlayabilirsiniz.

Facebook

Apple sonrasında en çok dikkat çeken bir diğer marka olan Facebook, sitede üzerinden kolay bir şekilde erişilebilir durumda. Menüde yer alan politikalar ve raporlar bölümünden sorun bildiri takip ederek sorunu iletebilirsiniz.

Google

Uygulama ve servisler çok çeşitli olduğundan dolayı farklı şekilde işlem yapmanız gerekiyor. Chrome’da menüde yer alan yardım bölümünden destek alabileceğiniz gibi diğer Google servisleri ve Android için web sayfasında yer alan hata bildirme bölümüne ulaşmanız gerekiyor.

Instagram

Instagram’da hata bildirimi için oturum açtıktan sonra menü üzerinden destek seçeneğinde yer alan sorun bildir bölümünü kullanmanız yeterli.

Windows 10

Hata bildirme konusunda oldukça etkin olan Windows 10 için bildirim merkezine giriş yapmanız ve burada yer alan sorun bildir bölümünü kullanmanız gerekir.

Mozilla

Mozilla tarafından oluşturulmuş olan [email protected] adresine mail ile mesajınızı iletmeniz yeterli.

Netflix

Netflix tarafından oluşturulmuş olan Bugcrowd her türlü sorun ya da açıkta kullanılabilir durumda.

Nintendo

Nintendo resmi internet sayfasında oluşturulmuş iletişim bölümü, hata gönderme konusunda talepleri iletmeniz için kullanılabilir.

Nvidia

Mail üzerinden talepler alan Nvidia için ise kullanmanız gereken mail adresi [email protected]

Reddit

Hataların paylaşılması konusunda oldukça şeffaf olan Reddit, hata bildirimleri için konu açılmasını talep ediyor.

Slack

Mail ile hata gönderebileceğiniz bir diğer marka ise Slack. [email protected] adresinden kolayca iletebileceğiniz hatalar için üstelik ödül de alabilirsiniz.

Snapchat

Snapchat’te hata bildirimi yapmak için ilk olarak uygulamayı açın ve sonrasında cihazınızı sallayın. Ekranda yer alacak formu doldurarak kolayca bildirim yapabilirsiniz.

Spotify

Spotify sorunları için ise iletişim sayfasını kullanmanız yeterli.

Tumblr

Tumblr için oluşturulmuş yardım merkezi yaşadığınız her türlü sorunda sizlere yardımcı olacak seviyede.

Twitch

Twitch'de teknik hatalar için oluşturulmuş olan sorun giderme bölümü sizin için yeterli olacaktır.

Twitter

Form göndermek ziyade daha çok Twitter’da @TwitterSupport etiketi kullanılmakta.

Steam

HackerOne üzerinden bildirim yapma ya da uygulama üzerinden bildirim gönderme şansını sunan Steam, bu konuda oldukça etkin.

Wordpress

Hata gönderme sayfasını kullanan Wordpress, geri dönüş noktasında da çok etkin.  

LINE'dan Kullanıcılarına 20.000 Dolara Varan Ödül



PAYLAŞ