Uygulama Mağazalarının Oyun Gelirleri Artıyor - Haberler - indir.com

Uygulama Mağazalarının Oyun Gelirleri Artıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

Global Pazar araştırması şirketi IDC ile mobil analizleri yapan App Annie tarafından hazırlanan rapora göre 2013 yılının son çeyreğinde uygulama mağazalarındaki mobil oyun gelirlerinde bir önceki yıla göre önemli oranda bir artış söz konusu.

Son yılların parlayan yıldızı olmayı başaran mobil oyunlar, uygulama mağazalarındaki en çok indirilen içeriklerin başında gelmekle beraber mobil oyun gelirlerinde de hızlı bir artışın olduğu gözlenmekle beraber gerçekte bu büyümenin ne kadar hızlı ilerlediğini yayınlanan rapor görselinde daha net bir şekilde görebilmekteyiz.

Uygulama Mağazalarının Oyun Gelirleri Raporu

Rapordan da anlaşılacağı üzere oyun gelirleri Apple App Store'da 1 yıllık zaman dilimi içerisinde 2 kat, Google Play Store'da ise 4 kat artmış durumda. Kullanıcıların mobil cihazlarında en çok oyunlar için ödeme yaptığını göz önüne aldığımızda ise 2013'ün son çeyreğinde kullanıcıların yaptıkları ödemelerin yüzde 75 oranında sadece oyunlar için yapıldığı görülmektedir. Ayrıca PS Vista ile Nintendo 3DS gibi cihazlar için tasarlanan oyun gelirlerinde 2013 yılı gelir bakımından düşüş yılı olmuş olsa da bu düşüş yıl sonunda yakalanan çıkış ile birlikte yüzde 10'luk bir artışa ulaşmış durumda.

IDC ve App Annie tarafından hazırlanan raporu daha detaylı incelemek isterseniz buraya tıklayarak ilgili sayfaya ulaşabilirsiniz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ