‘Uygulama Gizliliği’ Gmail'e nihayet geldi - Haberler - indir.com

‘Uygulama Gizliliği’ Gmail'e nihayet geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-23 19:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google, Gmail uygulamasına "Uygulama Gizliliği" etiketini ekleyerek gizlilik ayrıntılarını YouTube dışında alan diğer uygulamalardan ikisi de belli oldu. 

Gmail’e eklenen “Uygulama Gizliliği” bilgileri şu an için sadece sunucu tarafından gerçekleşti. Uygulama için sunulan son güncellemeyi iki ay önce sunan Google'ın, yeni eklediği etiketi ne zaman kullanıcıların beğenisine sunacağı ise belli değildir. 

Akıllı telefon dostu Gmail Go yayınlandıAkıllı telefon dostu Gmail Go yayınlandı

Google ‘Uygulama Gizliliği’ etiket uygulamasında ağır hareket ediyor

Şubat ayının ilk günlerinde, Gmail uygulaması yeni güvenlik özelliklerinin eklenmesinden bu yana çok uzun zaman geçtiği için uygulamanın güncelliğini yitirdiğine dair uyarılar bulunuyordu. Daha sonra ise Google, uygulamaya bir güncelleme sunmadan önce bu mesaj ortadan kaldırıldı. Apple, Aralık ayından bu yana "Uygulama Gizliliği" etiketini uygulamaya devam ediyor. Fakat Google, bu özelliği aktif hale getirmek için ağır adımlarla hareket ediyor. 

Başarılı isim Google, Ocak ayının ilk günlerinde gizlilik verilerini uygulama kataloğuna "bu hafta veya gelecek hafta" ekleyeceğini dile getirdi ama 20 Ocak'a kadar birçok uygulama hala Uygulama gizliliği ile güncellenmedi. Şirket, o zamandan bu yana YouTube ve bazı küçük uygulamalarına "Uygulama Gizliliği" etiketlerini ekliyor ancak Google Arama, Google Fotoğraflar ve Google Haritalar gibi büyük uygulamalarda yeni etiketlenmenin ilk sunulduğu uygulama Gmail oldu. Google'ın listeleme konumu, kullanıcı kimliği ve üçüncü taraf reklam verenlerle paylaşılan bilgiler olarak kullanım verileri ile beraber Gmail uygulaması gizlilik verilerinde büyük ölçüde beklenmedik bir şey yer almıyor. 

Bu bilgiler “satın alımlar, konum, iletişim bilgileri, kullanıcı içeriği, arama geçmişi, tanımlayıcılar ve kullanım veriler analitik amaçlar, ürün kişiselleştirme ve uygulama işlevselliği için kullanılıyor.” Gmail’in “Uygulama Gizliliği” etiketleri yer aldığına göre diğer Google uygulamaları için kullanıma sunulan bu bilgileri yakın zaman içerisinde görmek ve Google'ın, Apple'ın yeni kuralları uygulamasından önce iOS uygulamaları için sunulan düzenli güncellemeleri devam ettirebileceği düşünülüyor. 

 


Gmail için işlevsel iyileştirmeler yoldaGmail için işlevsel iyileştirmeler yolda
Gmail yeni güncellemeyle iOS için araç takım özelliğine kavuştuGmail yeni güncellemeyle iOS için araç takım özelliğine kavuştu
Gmail’e Office eklentileri için kullanıcı dostu yenilikler eklendiGmail’e Office eklentileri için kullanıcı dostu yenilikler eklendi

PAYLAŞ