Uydu İnternet Nedir?   - Haberler - indir.com

Uydu İnternet Nedir?  

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-09 13:00:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Kırsal bölgelerde ya da internet altyapısının bulunmadığı alanlarda internet hizmeti alabilmek için alternatiflerin değerlendirilmesi gerekmektedir. Özellikle son yıllarda çok daha fazla popüler hale gelmeye başlayan teknoloji, internet arayışı içerisinde olan kişilerin de tanıştığı bir teknolojidir. Ancak kullanımı çok fazla yaygın olmayan ve bu nedenle de satın almak isteyen kullanıcılarda pek çok farklı soru işaretine neden olabilen uydu internet sistemin daha iyi tanınması, daha doğru karar verilmesine yardımcı olmaktadır. 

Uydu internet nasıl çalışır, internet bağlantısı nasıl sağlanır?

İnternet hizmetinde genellikle altyapı üzerinden sağlanan internet kullanılır. Özel kablolar ve evlere kurulan ankastreler üzerinden sağlanan kablolu bağlantı, daha stabil ve geleneksel bir yöntem olarak dikkat çeker. Uydu internet söz konusu olduğunda ise kablolu bir sistem bulunmamaktadır. Evin uygun bir bölümüne ya da çatısına kurulan çanak ile bir modem bağlantısının sağlanması, internet hizmetinin alınması için yeterlidir. Bu aşamada internet kablosuz olarak direkt çanak aracılığı ile modeme aktarılmakta ve kullanıma sunulmaktadır. Tüm bu süreç içerisinde veri alışverişi standart internet hizmetinde olduğu gibi kablolar aracılığıyla gerçekleştirilmez, direkt uydu ile çanak arasında yapılan veri alışverişi ile tüm internet operasyonları gerçekleştirilir. Uydu internet için temel çalışma prensibi bu şekilde olurken geleneksel internet hizmetine göre özellikleri ile avantaj ve dezavantajlar bulunmaktadır. 

Uydudan internet almak mümkün mü?

Uydu internet ile tanışan çoğu kişinin ilk sorduğu sorulardan bir tanesi “Uydudan internet almak mümkün mü?” olmaktadır. Belirtilen şekilde uydu internet hizmeti sunan firmalar bu konuda destek verebilmekte ve uydudan internet alınmasını sağlamaktadır. 

Uydu internetin dezavantajları neler?

Uydu internet hizmetinden yararlanmak isteyen kullanıcılar mevcut avantajlar ile kolay bir şekilde internet hizmetine sahip olabilir. Ancak hizmet alımı öncesinde özellikle mevcut hizmetin dezavantajları mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Uydu internet ile ilgili yaşanan sorunlar genellikle bu dezavantajlar doğrultusunda ortaya çıkar.

Uydu internet hizmeti alacak olan kişiler için başlangıç ve aylık periyodik hizmet alım ödemeleri daha yüksek olmaktadır. Zira standart modem kurulumunun yanı sıra çanak, çanak kurulumu gibi ek hizmet ve ücretlendirmeler bulunmaktadır.

Uydu ve çanak arasındaki mesafenin uzak olması stabil internet konusunda zaman zaman sorunlar çıkarabilmektedir. Bu durum yüksek gecikmelere neden olabileceği gibi özellikle internet hızının çok önemli olduğu projelerde ve kullanım alanlarda ideal olmayacaktır. Ancak standart internet bağlantısı ve günlük kullanımlarda yeterli seviyede destek sağlanabilir. 





PAYLAŞ