UYAP Vatandaş Portal Kullanarak Hangi Hizmetleri Alabilirsiniz? - Haberler - indir.com

UYAP Vatandaş Portal Kullanarak Hangi Hizmetleri Alabilirsiniz?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-21 03:00:24
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

UYAP Vatandaş Portalı, vatandaşların davalarını kontrol edebilmeleri adına açılmış bir portal. Vatandaşlar bu portal üzerinden, kendi adlarına açılan davaları, kendilerinin başkalarına açtıkları adli ve idari davaları ve yine hem kendileri adına başlatılan hem de kendilerinin başkaları için başlattıkları icra takiplerini kontrol edebiliyorlar. Bunun yanı sıra dosyaların aşaması hakkında da bilgi sahibi olmak mümkün. Portala, http://vatandas.uyap.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

UYAP Vatandaş Portalı'na Nasıl Giriş Yapılır?

1-      E-Devlet ile Entegrasyon

Sisteme giriş yapabilmeniz için, kimliğinizi e-Devlet kapısını kullanarak doğrulamanız gerekir. Doğrulama işleminin ardından, siteye yönlendirilirsiniz.

2-      Mobil İmza Kullanarak

Mobil imza, birçok resmi portala girişte elektronik imza ile girişte en güvenli yollardan biri olarak bilinir. UYAP portalında, mobil imza için herhangi bir ücret talep edilmez fakat GSM operatörleri belli bir ücret talep eder. Çünkü hizmet tamamen UYAP dışında, GSM işletmecileri tarafından sunulan bir hizmet.

3-      E-imza Kullanarak

Elektronik imza sistemi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından onaylı ve Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcılar tarafından da sunulur. Bu yöntemi kullanabilmeniz için, kart sürücü yazılımını kurmanız gerekir. Bu yazılım, elektronik imzayla birlikte CD içerisinde gönderilebilir ya da elektronik imzayı aldığınız internet sitesinden alabilirsiniz.

Portal Üzerinden Yapılabilecek İşlemler

Portal üzerinden kullanıcılar dosyalarıyla ilgili en kısa zamanda istedikleri bilgiyi elde edebiliyorlar. UYAP bilgilerinde, fotoğraf bilgileriniz, adres bilgileriniz ve E-tebligat bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

İşlem Bilgileri: İşlem bilgilerinden taraf olduğunuz dosyalarınızı görüntülemeniz mümkün. Sorgulama da iş emir numarasına ihtiyaç duyulur ve belli tarihlerde yapılır.

Dosya Sorgulama: Belli seçenekleri seçtikten sonra, icra dosyanızın olup olmadığına, varsa durumuna bakabilirsiniz.

Yargıtay Dosya Sorgulama: Eğer sorgulayacağınız dosya Yargıtay ya da Danıştay'da ise bu menüden işlem yapılır.

Evrak Doğrulama: Evrak hakkında doğrulama testi yapılan bu menüye girerken belirli bir güvenlik ve evrak kodu girilir.

Harç Hesap Doğrulama: Hukuk mahkemelerinde açılan davaya dair bilgiler girilir ve harç ve gider avansı hesaplanır.

UYAP SMS Aboneliği: Bu alana telefon numaranızı girerek dava süreçlerinizi SMS ile takip edebilirsiniz.

Telefon Numarası Sorgulama: Yargı birimlerinin telefon numaralarına ihtiyacınız varsa, bu birimden numaralara ulaşabilirsiniz.

Program Yükleme: Sistemde kullanabileceğiniz programları, bu alandan bulup indirebilirsiniz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ