uTorrent Web Kullanıma Açıldı! - Haberler - indir.com

uTorrent Web Kullanıma Açıldı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-26 14:30:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Filmlerin çıkmadan haftalar önce bilgisayarında filmi bulunduran, teknik olarak meraklı arkadaşları olmayan yoktur. Bunun dışında ise bağımsız sanatçılar tarafından konan kitapları ve albümleri satın alanlar vardır. Bunu yapmalarını sağlayan en büyük etmen ise Bittorent'in ta kendisi. Bünyesinde internette trafiğe yol açmadan kolayca veri aktarımı ve indirme gerçekleştirilebiliyor olması. İnternet bir otoban olarak hayal edilirse, bu otobanda veri aktarımının farklı yolları var.

FTP (dosya aktarım protokolü), içerik oluşturucuların medyayı, kullanıcıların erişebilmesi için çevrimiçi ortamda yerleştirmelerinin bir yoludur. Bu çok web sayfasının okunabilmesi için dosyaları HTTP'ye (köprü metni aktarım protokolü) bilgisayarlara aktaran şeydir. Bittorrent daha önceden kendine ait bir uygulama ile indirme sağlıyordu. µTorrent adı ile kullanılan bu uygulama Google ya da başka bir internet sitesinde kendi file'ların basitçe indirilerek  kendi bünyesinde gerçek uygulamayı indirebiliyordu.

Bu ne kadar yararlı bir uygulama olsa da pek çok içerik üreticisi yaptıkları işlerin kendilerine hiç bir getirisi olmayan bir şekilde illegal bir biçimde indirilmesine karşılar. Bu konu da pek çok işlem uygulansa da Torrent şu anda güçlü durumda ve uzun süreler boyunca yıkılabilecekmiş gibi durmuyor. Son zamanlarda oyunlarda kullanılan Denuvo koruma sistemi de kırıldığı için oyun yapımcıları ne yapacaklarını bilmiyorlar.

Elbette bir çok firma Torrent'e karşı çıksa da, Torrent kullanıcı sayısı açısından oldukça fazla. Pek çok kişinin µTorrent uygulamasından şikayetçiydi. Bunun üzerine bir yıllık süren bir çalışmanın ardından yeni gelen bilgilere göre µTorrent'in internet versiyonu kullanıma sunuldu. İstemcinin kullanılması için  Google Chrome ve Mozilla Firefox üzerinden uTorrent Web'i indirip standart kurulumu yapmak. Bunun sonrasında ise Tarayıcı üzerinden istenilen her şey indirilebiliyor.





PAYLAŞ