Üst düzey Hologram Teknoloji gerçek oldu! - Haberler - indir.com

Üst düzey Hologram Teknoloji gerçek oldu!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-02 10:15:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Ancak filmlerde görebildiğimiz üst düzey hologram teknolojisi artık gerçek oluyor. Start Wars gibi birçok filmde gördüğümüz bu hologram teknolojisi günümüzde yaygın olarak kullanılan bir teknoloji değil. Senelerdir birçok firmanın üzerinde çalıştığı bu hologram teknolojisi Looking Glass ile üst düzeye ulaşmış durumda.

Looking Glass

Herhangi bir ekstra ekipmana ihtiyacınız olmadan yakın zamanda satılacak olan bu paketi alarak hologram göstericiye sahip olabiliyorsunuz. 3 boyutlu tasarım yapan kişiler için bulunmaz bir nimet olan bu teknolojik ürün herhangi bir 3 boyutlu çıktınızı gösterebilir. Örneğin bir alan tasarlıyorsunuz ve orayı tasarlarken bir yandan da görmeye ihtiyacınız var. İkinci monitör alarak da bu sorunu çözebilirsiniz fakat bu teknolojik ürün ile tam olarak etkileşim alabilir ve tasarladığınız alanı mükemmel bir şekilde yürütebilirsiniz. Hala geliştirme aşamasında olan bu ürün tanıtılsa bile daha önlerinde çok yol olduğunu belirtelim.

Hologram Teknolojisi nedir?

Hologram teknolojisi, lazer ışınının dalgalarının pozitif karışımı ile oluşan ve üç boyutlu olan bir kayıttır. Kısaca iki lazer ışınının bir araya gelip oluşturduğu bir fotoğraftır. İleri derece teknoloji olan bu hologramlar gerçekten de oldukça kullanışlı. Kullanışlı kısmını en son Google firmasının ürettiği holografik gözlükle anlamıştık. Gerçekten üst düzey teknoloji olarak kabul ettiğimiz gözlük bazı bilgileri gözünüzün önünde gösterebiliyordu. En son bilgilerini aldığımız Looking Glass, kullanıcıdan etkileşim alabiliyor. Bu üründe herhangi bir heykel tasarlayabilir sonra Looking Glass üzerinde görüntüleyebilirsiniz. Eğer beğenmezseniz üstüne doğru bir dokunuşta tüm heykeli parçalarına bölebilirsiniz. Bu ürün ile bazı oyunları etkileşimli olarak oynayabileceksiniz. Özellikle 3D modelleme alanında büyük bir etki yaratabilir. Çünkü tasarladığınız herhangi bir nesneyi tam olarak görebilirsiniz. Tabi sadece bunlarla kalmıyor bazı objeleri kendiniz kontrol ederek 3D objenizi ve ya projenizi kontrol edebilir bunun üzerinden oynama ve ya değiştirme yapabilirsiniz.

Ürünün fiyatının ne kadar olacağını bilemiyoruz fakat geliştiricileri bir site üzerinden şu anda destek topluyor. Seri üretim konusunda sıkıntıları olabilir. Herhangi bir teknoloji firmasının da desteklemesiyle ve ya şuanki geliştiricilerin bu ürünü geliştirmeleriyle gerçekten de muhteşem teknolojik ürünler ortaya çıkabilir.





PAYLAŞ