USB Sürücüsü güvenli kaldırılmadığında ne olur? - Haberler - indir.com

USB Sürücüsü güvenli kaldırılmadığında ne olur?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-22 12:15:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Herkes günlük bilgisayar kullanımında, bilgisayarlarına USB ile çeşitli çevre birimleri takabiliyorlar. Fakat bunları çıkartırken "Güvenli kaldır" seçeneğini kullanmıyoruz. Peki bu şekilde USB Sürücüsü güvenli kaldırılmadığında ne olur?

USB Sürücüsü güvenli kaldırılmadığında ne olur?

Bu konuda araştırma yapıldığında görülüyor ki bu şekilde USB bağlantılarını güvenli çıkarmak büyük bir önem arz ediyor. Hatta 30 saniye kadar beklemek, verilerin doğrudan kaydedildiğinden emin olmak için yeterli bir süre. Fakat asıl risk, USB'nin disk üzerinde nasıl işlemler yaptığınıza bağlıdır. Cisco'da çalışan güvenlik personeli olan Philip Remaker Quora'da yaptığı bir yorumda işletim sistemlerimizin harici disk üzerinde her zaman  bağlı olacaklarmış gibi algılamaları için programlandığını belirtiyor. 

Windows 10 Redstone 5 güncellemesinin getirdiği, 15 önemli özellikWindows 10 Redstone 5 güncellemesinin getirdiği, 15 önemli özellik

Sistem disk üzerindeki dosyaların sınırsız erişebilir kalmasını beklerken bu durum flash disk ile olan etkileşimi değiştiriyor. Yani bilgisayar içerisinde bir programın sadece dosyayı okuyor olması ve herhangi bir sürücüye bilgi kaydetmemesi anlamına gelirse, USB belleğinizi çıkartmak önemli bir problem oluşturmayacaktır. Remaker, "luşabilecek problemler arasında veri kaybı, bozuk dosyalar, progamların kitlenmesi gibi şeyler yer alıyor" şeklinde bir açıklama yaptı. Diğer bir yandan Popular Mechanics dergisinde bir yazı yazan Rachel Z. Arndt, "Bilgisayarlar verimlilik uğruna, yerini değiştirdiğiniz verinin yerini aslında değiştirmiyor; ta ki değiştirilmesi gereken birden çok veri olana kadar. Diski bilgisayara haber vererek çıkarmak ise, bu işlemi önceliğe alıyor. Yani güvenli çıkar'ı kullanmamak bu işlemin yarıda kalmasına sebep olabilir." 

Tabi ki işletim sistemleri gün geçtikçe daha da iyi bir hale geliyorlar. Dosyaların okuma ve yazılma işlemlerini her zaman önceliğe alarak kullanıcının başının ağrımasını önlüyorlar. Mesela Windows, "Hızlı Kaldırma için Optimize Et" özelliğini Write Caching kullanmadan kayıt işlemi için geliştirmişti. Bildiğiniz üzere bilgisayarımıza bir gün içerisinde onlarca USB bellek veya USB bağlantılı çevre birimleri takabiliyoruz. Bunları belirli bir süre kullandıktan sonra güvenli kaldır seçeneğini seçmeden direkt çıkartıyoruz. Son dönemlerde akıllara gelen bazı sorular ise bu "Güvenli Kaldır" seçeneğini seçmediğimiz de ne olacağı soru işaretleri bırakıyordu. Bizde sizler için araştırarak bu seçeneği seçmediğinizde ne gibi sorunlar olacağını açıkladık.


Kısa mesajlarınızı, Windows 10 ile yönetebileceksinizKısa mesajlarınızı, Windows 10 ile yönetebileceksiniz
macOS Mojave vs. Yeni Windows 10 GüncellemesimacOS Mojave vs. Yeni Windows 10 Güncellemesi
Akıllı Telefon Ekranları Windows'lara YansıtılabilecekAkıllı Telefon Ekranları Windows'lara Yansıtılabilecek

PAYLAŞ