USB Güvenlik anahtarı Google Titan yenilendi - Haberler - indir.com

USB Güvenlik anahtarı Google Titan yenilendi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-10 16:00:15
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

teknoloji dünyasının lider isimlerinden Google, pazartesi günü içerisinde Titan güvenlik anahtarı serisindeki güncellemeleri açıkladı. Bir ürünü kaldırarak ve tüm anahtarlarına NFC özelliğini getirerek, seçenekleri daha da basit hale getirdi. Şirket şimdi ise iki seçenek sunacak. Bunlardan biri USB-A konektörü, diğerinde ise USB-C var. Aynı zamanda her ikisinde de çoğu mobil cihazlara bağlamak adına kullanılacak olan NFC özelliği vardır. 10 Ağustos tarihinde kullanıcılara sunulacak olan USB-A anahtarı yurt dışında 30 dolara, USB-C anahtarı ise 35 dolara satışa sunulacak. 

Google'ın hazırladığı bu yeni serideki en önemli değişikliklerden biri, NFC desteğini ekleyen ve güncellemeler ile yenilenen bir USB-C anahtarıdır. Google'ın Yubico ile ortak bir şekilde tasarlamış olduğu önceki USB-C seçeneği kablosuz standardı için destek vermiyordu. Artık ise USB-C ve A arasında seçim yapmak daha kolay bir hal alıyor. Çünkü birinde olan ancak diğerinde olmayan bir özellik yoktur. Artık yalnızca bilgisayarınıza hangi bağlantı noktalarına sahip olduğuna göre seçim yapmanız mümkün olacak. Google, Yubico'nun yeni anahtarı ile alakası olmadığına dair herhangi bir yorum yapılmadı. Google'dan elde edilen destek belgelerine göre Titan güvenlik anahtarı, Google hesabınızın yanı sıra aynı zamanda 1Password gibi FIDO standartlarını destekleyen üçüncü taraf uygulamalar ve hizmetler ile korunmak adına kullanmak mümkün olacak. 

Google Nest Cihazları Tanıtımdan Önce SızdırıldıGoogle Nest Cihazları Tanıtımdan Önce Sızdırıldı

Bunlar ve Yubico gibi şirketlerin bünyesinde yer alan diğer güvenlik anahtarı, bir saldırganlar, kullanıcınızı adınızı ve şifrenizi ele geçirmesi halinde bile hesabınızın güvenliğini sağlamak adına kullanılan ikinci faktör olarak yardımcı oluyor. Kimlik bilgilerinizi ele geçirmeye çalışan sahte bir web sitesinde oturum açma kimliğini doğrulamadıkları için kimlik acına karşı da karşılık verilmiş oluyor. Titan anahtarı, hesapları ele geçirilebilecek olan kişilere ekstra güvenlik sağlamak adına tasarlanmış Google’ın Gelişmiş Koruma Programı ile de çalışıyor.

Google’ın mevcut USB-A güvenlik anahtarı zaten NFC desteği sunuyor ve yurtdışında 25 dolara satışa sunuluyor. Google'ın hazırlamış olduğu bir blog yazısında listelenen USB-A ve NFC desteğine sahip olan anahtarı ise 30 dolar fiyat etiketine sahip olacak. Üstelik bu ürün bir ISB-C adaptörü ile beraber sunulacak. Google'ın 2018'de kullanıcılara sunduğu NFC / Bluetooth / USB anahtarı, artık güncellenen ürün skalasının bir parçası olarak satılmayacak. Google mağaza sayfasında bu ürünler tükenmiş olarak gözüküyor. Google'ın bloh yazısı, şirketin daha kolay bir şekilde daha yaygın olarak tercih edilen NFC özelliğine odaklandığını ve bunun için de Bluetooth modeline son verdiği söyleniyor. Yenilenen Titan Güvenlik Anahtarı serisinde Bluetooth seçeneği yok gibi gözüküyor olsa da, USB-C anahtarının NFC desteği aldığını görmek mutlu edicidir. MacBook ve iPhone gibi akıllı cihazlardan birini kullanıyorsanız, güncellenmiş olan USB-C + NFC anahtarını herhangi bir adaptör olmadan da kullanabilirsiniz. Google'ın blog yazısı içerisinde Bluetooth / NFC / USB anahtarının pek çoğu modern mobil cihazda Bluetooth ve NFC üzerinden çalışmaya devam edeceğini gösteriyor.


Google Pixel 6 ve Pixel 6 Pro yoldaGoogle Pixel 6 ve Pixel 6 Pro yolda
Google ve Safari'nin Google ve Safari'nin "Gizli modu" gizlilik esasında değil
Google Pixel 6 ve Pixel 6 Pro'nun Avrupa fiyatı açıklandıGoogle Pixel 6 ve Pixel 6 Pro'nun Avrupa fiyatı açıklandı

PAYLAŞ