USB Bellekteki Verileri Korumanın 7 Yolu - Haberler - indir.com

USB Bellekteki Verileri Korumanın 7 Yolu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-21 16:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Günümüzde depolama aracı olarak en çok tercih ettiğimiz USB belleklerdeki verileri, çeşitli nedenlerden dolayı kayıp edebiliyor veya çaldırıyoruz. Bu da verilerini depolayan kişiler için oldukça sıkıntılı oluyor. Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, USB bellek içerisinde bulunan verileri nasıl daha iyi koruyabileceğimizin 7 yolunu bizlerle açıkladı.

USB Bellekteki Veriler Nasıl Daha İyi Korunur?

2018 model iPhone ve iPad Pro'lar, USB Type C hızlı sarj adaptörleri ile mi gelecek?2018 model iPhone ve iPad Pro'lar, USB Type C hızlı sarj adaptörleri ile mi gelecek?

1- Bilgisayardan çıkartırken "güvenle çıkart" komutunu kullanın

USB belleklerle ilgili yapılan bir çalışmada, yapılan en sık hata, belleği bilgisayardan çıkartırken hemen çekip çıkartmaları oldu. Ancak bu alışkanlık aslında veri kaybına yol açıyor. Bu durumu önlemek amacı ile USB bellekleri, "güvenle çıkart" seçeneğine basarak çıkartın.

2- Kullanıcı izinlerini düzenleyin

USB belleklere ve içindeki verilere yetkisiz kişilerin ulaşmasına karşı kullanıcı izinlerinin sınırlandırılması cihaz güvenliğini artırıyor. Ekrandan disk kısmına sağ tıklamanın ardından "güvenlik" ve "düzelt" seçeneklerine ulaşarak yapabilen bu ayarlama ile erişim izninin herkese tanınmasının önüne geçmiş oluyor.

3- Virüs Kontrolü Yapın

USB belleklerin, güvenliğinden emin olmak amacı ile bilgisayarınızda virüs taraması yapın. Eğer başka bir bilgisayara takıyorsanız, virüs olmadığından emin olun. Yoksa verilerinizi kayıp etmek veya çaldırmak ile karşı karşıya kalabilirsiniz. 

4- Ortak alanlarda bulunan bilgisayarlarda dikkat edin

Birçok kullanıcı, acil ihtiyaç anlarında USB belleğini herhangi bir bilgisayara takarak işlem yapıyor. Fakat internet cafe, otel ve kütüphane gibi yerlerde USB belleğinizi takarken dikkat edin. Çünkü verileriniz risk altına giriyor.

5- Rutin olarak tarayın

USB belleklerde düzenli olarak veri taraması yapın. Bu veri kayıplarınızın biraz da olsa önüne geçer. Ayrıca veri kaybı için büyük bir önem taşır. Ayrıca bellekteki dosyaların hepsini silmek istiyorsanız format atın.

6- Veri transferi gerçekleştirirken çevrimiçi olmayın

İnternete bağlı cihazlar içerisinde USB bellekler birçok şeyden dolayı zarar görebilir. Bu yüzden USB bellek ile transfer yaparken internete bağlı olmadığınızdan emin olun. 

7- Şifreleyin

USB belleklerin şifrelenmesi de verilerin korunma düzeyini oldukça artıran önlemler arasında yer alıyor. Belleğinizi her cihaza taktığınızda istediği şifre sayesinde verilerinizi çok daha sağlam bir şekilde koruyabilirsiniz.


USB Sürücüsü güvenli kaldırılmadığında ne olur?USB Sürücüsü güvenli kaldırılmadığında ne olur?
PlayStation Classic, Hacklendi ve USB İle Oyun Oynanabilir OlduPlayStation Classic, Hacklendi ve USB İle Oyun Oynanabilir Oldu
Google Files'a USB ORG desteği geldiGoogle Files'a USB ORG desteği geldi

PAYLAŞ