Unutulan Telefon Şifresi Nasıl Kaldırılır? - Haberler - indir.com

Unutulan Telefon Şifresi Nasıl Kaldırılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-30 20:55:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Akıllı cihazlar özellikleri itibariyle gelişim gösterdikten sonra şifreleri kullanma ihtiyacı hissettik. Akıllı cihazların güvenlik düzeylerini artırmak için kullandığımız şifreler hem Android hem de iOS cihazlarda farklılık gösterecek düzeydedir. Akıllı cihazları ikinci şahıslardan uzak tutmak için elbette ki şifrelerden faydalanılıyor. Tüm bu şifreleme işlemleri kişisel verilerinizin güvenli açısından oldukça önemlidir. Fakat şifreler zaman zaman kullanıcılara sorun çıkarabiliyor. Şöyle ki akıllı cihazlarınızı güvenli hale getirmek adına kullandığınız şifreleri bazen unutabilirsiniz. Şifreleri unutma durumunda nasıl bir yol izleyeceğinizi öğrenmek için hem yazımızdan faydalanabilirsiniz. Hem Android hem de iOS cihazlarda unutulan şifre sorununu çözme işlemlerini nasıl yapacağımızı yazımızdan öğrenebilirsiniz. 

Akıllı cihazların şifreleri nasıl kaldırılır?

Akıllı cihazların güvenlik düzeyini artırmak için şifre kullanmak en önemli durumlardan biridir. Android işletim sistemine sahip akıllı cihazlarda şifre girişi genellikle desen seçeneği ile yapılırken iOS işletim sistemi bulunan akıllı cihazlarda şifreleme işlemi genellikle sayılar üzerinden yapılıyor. Teknolojinin gelişmesi ile beraber akıllı cihazların güvenlik sistemleri parmak izi okuma ve yüz tanıma şeklinde değişiyor olsa da geleneksel desen ya da sayılar ile şifreleme sistemleri halen tercih ediliyor. Sayılar ile şifreleme sistemini kullanıyorsanız ve şifrenizi unuttuysanız canınızı sıkmanıza gerek yok. Yazımızdan faydalanarak unuttuğunuz şifre sorununu ortadan kaldırabilirsiniz. 

Android için unutulan şifreyi kaldırma işlemi

Google, Android kullanıcıları için unutulmuş şifrelere eşsiz bir çözüm sunuyor. Çözümden faydalanmak için ilk olarak Google cihazımızı bul özelliğini kullanabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken konulardan biri de verilerinizin yedekli olup olmadığıdır. Eğer verileriniz yedekli değilse maalesef sonrasında herhangi bir erişim sağlayamazsınız. Çünkü bu aşamada cihazınızı silme işlemi yapacaksınız. Eğer akıllı cihazınızdan Google hesabınıza giriş yaptıysanız sistem üzerinden otomatik olarak cihazınızın nerede olduğu hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bu özellikten faydalanmak için, akıllı cihazınızda Google hesabınızın açık olması ve cihazınızın da açık olması, herhangi bir mobil veriye ya da kablosuz ağa bağlı olması, Google Play üzerinden görüntüleniyor olması, konum özelliğinin açık olması ve bunun yanı sıra aynı zamanda cihazımızı bul özelliğinin de açık olması gerekiyor. 

Cihazınızı harita üzerinden görüntüleyerek üzerinde herhangi bir değişikliği yapmanız mümkün olacaktır. Burada yer alan cihazı sil seçeneğini seçerek daha sonra tekrar kurulum yapabilirsiniz. Cihazımı sil seçeneğini yapmadan önce verilerinizi Google üzerine yedeklediyseniz, kurulum işlemini tamamladıktan sonra verilerinizi tekrar geri yükleme işleminiz çok daha kolay olacak. 

iOS için unutulan şifreyi kaldırma işlemi

iOS akıllı cihazınızda şifre kaldırma işlemine geçmeden önce bilmeniz gereken bir unsur vardır. Eğer bu işlemi yağmadan önce verilerinizi yedekleme yapmadıysanız, iOS işletim sistemine sahip akıllı cihazlarda herhangi bir veri geri yükleme işlemi yapamazsınız. Yedekleme işlemini yaptıysanız cihazınızı sıfırladıktan sonra tüm verileri geri yükleme işlemlerini kolaylıkla yapabilirsiniz. 

Akıllı cihazınızı korumak adına kullandığınız şifreyi unuttuysanız iOS işletim sistemi bulunan akıllı cihazınızda yer alan kurtarma moduna geçmek için gerekli olan tuşlara dokunun. Bu kombinasyon her cihazda değişkenlik gösterebilir. 





PAYLAŞ