Ünlü Şifre Yöneticisi LastPass Hacklendi! - Haberler - indir.com

Ünlü Şifre Yöneticisi LastPass Hacklendi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-06-16 11:12:39
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Web tarayıcılarına ücretsiz olarak yüklenebilen başarılı bir çevrimiçi şifre yöneticisi olan LastPass'ın hacklendiği duyuruldu. LastPass'ın resmi blogundan yapılan açıklamaya göre, dışarıdan gelen bir saldırı sonucu sunucularından bilgi çalındığı belirtildi.

Sunucularına yönelik bu saldırıyı kullanıcılarına gece geç saatte e-posta yolu ile bildiren LastPass, kullanıcı adı ve parolaların önbelleğini kendi sunucusunda saklamadığı için, hacker'ların buraya erişmesinin mümkün olamadığını açıkladı.

Saldırıyla ilgili incelemelerin devam ettiğini belirten LastPass CEO'su Joe Siegrist, şifreleme önlemlerinin yeterliliğinden emin olduklarını ve bu önlemlerin kullanıcıların büyük çoğunluğunu korumakta yeterli olduğunu fakat yine de kullanıcıların güvenlik önlemi nedeniyle şifrelerini değiştirmesini önerdi.

LastPass'in aldığı ekstra güvenlik önlemi nedeniyle daha önce hesabınızla kullanmadığınız bir IP'den sisteme giriş yapamayacağınızı da belirtelim.

Editörün Notu: Eğer bilgisayarınızda ya da mobil cihazınızda LastPass uygulaması kullanıyorsanız ve burada kayıtlı herhangi bir şifre veya kredi kartı bilginiz var ise bunları silmeniz ve kart şifrelerinizi maddi bir yükümlülüğe girmemeniz için değiştirmenizi öneririm.





PAYLAŞ