Ünlü Restoran Uygulaması Zomato Hacklendi - Haberler - indir.com

Ünlü Restoran Uygulaması Zomato Hacklendi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-24 12:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Özellikle ulaşım ve şehirdışı seyahatleri için oldukça işe yarar ve kullanıcı dostu uygulamalar geliştirilmeye devam ediyor. Bu noktada ülkeler ve şehirlerde ünlü restoran arama platformu ve uygulaması olan Zomato'nun hack'lendiği haberi açıklandı. Yapılan açıklama ile kullanıcıların bazı bilgilerinin kötü niyetli hackerlar tarafından ele geçirildiği ifade edildi. Aylık olarak 120 milyonu geçkin kullanıcısı ile dev bir platforma sahip olan bu uygulama tarafından yapılan açıklama ile gerçekleşen bu hack saldırısı ile beraber 17 milyon hesap etkinlenmiş durumda. Zomato tarafından açıklanan bilgilere göre kullanıcıların kişisel bilgilerinin güvende olduğu ifade edilirken kredi kartı gibi ödeme bilgilerinin de güvende olduğu söylendi.

Ancak hesap şifreleri noktasında bazı belirsizlikler mevcut. Zomato ise bu noktada kullanıcı şifrelerinin rastgele olarak rakamlar tarafından belirlendiğini ve bu rakamları geri dönüdürlerek şifrelerin çalınmasının oldukça zor olduğu belirtiliyor. Zomato ise bu noktada tüm hesaplardan çıkış yapılarak kullanıcıların şifrelerinin değiştirilmesi gerektiğini ve aynı şifreyi kullandıkları başka platformlardaki şifrelerinin de değiştirilmesi gerektiğini ifade etti. Platforma yönelik bu saldırıların tekrar olmaması adına yeni güvenlik çalışmalarının başladığıda belirtilenler arasında bulunuyor.

Zomato 2008 yılında Hindistan'da kuruldu ve restoran bilgileri edinmek adına piyasaya sürüldü. Ülkemizde de belli bir kitleye sahip olan bu uygulama bilmediğiniz bir yerdeki restoran ve kafe hakkında sizlere bilgi verebiliyor ve adres haricinde menü ve restoran yorumlarını da sizlere gösteriyor. 240 milyon dolardan fazla yatırım alan bu şirket geçtiğimiz ay ile 20 milyon dolar daha yatırım almıştı.240 milyon dolardan fazla yatırım alan bu şirket geçtiğimiz ay ile 20 milyon dolar daha yatırım almıştı.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ