Ünlü Analist, Apple'ın Ciddi İnovasyon Sorunu Olduğunu Belirtti - Haberler - indir.com

Ünlü Analist, Apple'ın Ciddi İnovasyon Sorunu Olduğunu Belirtti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-22 14:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Analist Gartner tarafından yapılan açıklamaya göre Apple’ın iPhone satışlarındaki  yaşadığı ciddi düşüşün sebeplerine yönelik bazı maddeler sıraladı. Satışların genel olarak düşmesindeki başlıca sebep olarak markanın yenilikçi bir inovasyon sunmaması ve fiyatların ise sürekli olarak artması gösterildi. Herkesin bildiği üzere ülkemiz dahil son aylarda Apple’ın finansal bir gerileme yaşadığı biliniyor. Apple’ın bu finansal taraftaki yaşadığı sarsıntının soncuları olarak ise iPhone satışları ciddi bir şekilde düşmüş durumda. Gartner tarafından belirtilene göre geçtiğimiz yılın son çeyreğinde iPhone satışlarında 9 milyonluk bir düşüş yaşanırken sadece 64 milyon iPhone satışı gerçekleştirildi. 4. Çeyrekte ise Apple’ın yeni iPhone modellerinin piyasaya sürülmesiyle beraber satışlarda yine bir azalma meydana geldi.

Apple’ın Satışları Düşmeye Devam Ediyor

Huawei’den Apple Watch için kopyalama girişimiHuawei’den Apple Watch için kopyalama girişimi

Markanın küresel anlamdaki telefon pazarındaki payı %17.9 seviyelerinden %15.8 seviyelerine düşmüş durumda. Rakip Çinli telefon üreticileri ise yükselişte olurken %10.8 olan Pazar payları %14.8 seviyelerine çıkmış durumda. Ancak bu noktada Apple kullanıcıları, tıpkı Çinli kullanıcılar gibi orta segment uygun fiyatlı akıllı telefonların yanı sıra iPhone modellerindeki amiral gemisi fiyata sahip Çinli akıllı telefon modellerine ilgileri bulunuyor. Apple’dan ayrılan kullanıcıların Çinli modellere yönelmesinin ana sebebi olarak ise İnovasyon gösteriliyor.

Apple Akıllı Saat Pazarını Kaybedebilir

Bu alanda yükselen yıldız Huawei’nin son dönemlerde sunmuş olduğu amiral gemisi modeller Samsung ve Apple için köklü bir rakip oluyor diyebiliriz. Özellikle 2018 yılındaki Huawei modellerinin kamera tarafından yıl boyunca zirvede bulunduğunu belirtelim. Diğer yandan şık tasarım ve üst seviye performans ile beraber yapay zeka yetenekleri ile de Huawei modelleri ön plana çıkmayı başarıyor. Ayrıca Vivo, Oppo ve Xiaomi gibi isimlerde Apple tarafından kullanıcı kazanmayı başarmış durumda. Bakalım ilerleyen dönemlerde Apple yeni cihazları ile beraber yeni bir inovasyon gerçekleştirebilecek mi göreceğiz.


Apple Music Abonelerine Yeni Ücretsiz Üyelik FırsatıApple Music Abonelerine Yeni Ücretsiz Üyelik Fırsatı

PAYLAŞ