University of Massachusetts göz hareketlerini monitörize edebilen maske geliştirdi - Haberler - indir.com

University of Massachusetts göz hareketlerini monitörize edebilen maske geliştirdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-25 09:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Yeni geliştirilen maskenin tek bir şarj ile 8 saat çalışabildiği belirtiliyor. Fakat bilim insanları yeni maskenin geliştirildiğinde bu sürenin 3 güne kadar çıkabileceğini belirtiyor.

Günümde uyku araştırmaları için EEG ile kişinin göz hareketlerinin takibi kullanılıyor. Fakat göz hareketlerinin takibi için deneklerin yüzüne oldukça fazla miktarda elektrot bağlanması gerekiyor. Bilim insanları ise bahsi geçen durumu iyileştirmek amacı ile kişilerin göz hareketlerini monitörize edebilen aynı zamanda kalp hızını da ölçebilen yüz maskesi geliştirdi.

120x zoom yapabilen Xiaomi Mi 10 Ultra'nın büyük satış başarısı120x zoom yapabilen Xiaomi Mi 10 Ultra'nın büyük satış başarısı

Elektrookülografi adı verilen yöntem uzun yıllardır noktürnal göz hareketlerinin monitörizasyonu için kullanıyordu fakat birçok insan elektrookülografi monitörisazyonu sırasında zorlanıyor ve uykuya dalmakta zorluk çekiyor. Bu durum da uyku kalitesini etkiliyor ve araştırılmak istenen durumların sonuçlarını sapmasına yol açabiliyor.

University of Massachusetts

University of Massachusetts Amherst araştırmacıları tarafından geliştirilen yeni yüz maskesi içinde bir dizi elektrot barındırıyor. İletken gümüş iplikler ile hidrojelin birleşiminden üretilen yeni maske yüze çok kolay bir biçimde giyilebiliyor. Ayrıca yeni maskede arter üzerine oturarak kalp hızını monitörize edebilen bir adet sensör de bulunuyor.

Yeni geliştirilen maskenin yalnızca bir şarj ile 8 saat çalışabildiği belirtiliyor. Fakat bilim insanları yeni maske geliştirildiği zaman bu sürenin 3 güne kadar çıkacağını belirtiyor. Yeni maskenin sadece uyku monitörizasyonunda değil aynı zamanda VR oyunlarda da kullanılması planlanıyor.



PAYLAŞ