Üniversiteliler için hayat kolaylaştıran uygulamalar - Haberler - indir.com

Üniversiteliler için hayat kolaylaştıran uygulamalar

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-20 21:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını, eğitim alanını da etkiledi. Ülkemizde mart ayından itibaren uzaktan eğitim sistemine geçiş yapan üniversite öğrencilerinin en büyük yardımcısı, her cihaz sorunsuz kullanılabilen uygulamalar oldu. Üniversite öğrencileri için hem eğlenceli hem de okul hayatına destek olabilecek uygulamalar hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. Not tutma uygulamaları, fotoğraf çekme uygulamaları ve daha birçok seçenek bu listede mevcuttur. 

Notion uygulaması

Notion veri tabanları , takvimler, ve hatırlatıcılar sunan bir tutma uygulamasıdır. Kullanıcılar, bu uygulama sayesinde notlarını organize bir şekilde tutabilir, düzenleyebilir ve sunduğu özellikler sayesinde de not alma sayfalarını görsel ve kullanılabilirlik açısından da ön plana çıkarabilir. Uygulamayı hem kişisel işlerinizde hem de ekip olarak kullanmanız mümkündür. Uygulama içerisinde birçok konu için hazır şablonlar bulunuyor. İster bu şablonları isterseniz de kendi hazırladığınız şablonları kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra Google Dokümanlar ve Word gibi d aha birçok belgeyi kolaylıkla uygulama içerisine aktarabilirsiniz. Tasarladığınız not sayfasına yapılacaklar listesi, numaralı liste, diğer sayfalar için link, tablo, galeri, resim, ses ve video da ekleyebilirsiniz. Bu sayfada yapılan değişiklikleri de görüntüleyebilirsiniz. Uygulama telefon, bilgisayar ve tablet gibi birçok cihazda kullanılabiliyor.

iOS için Notion indir

Android için Notion indir

Adobe Scan

Akıllı cep telefonlar ve mobil cihazlar için fotoğraf çekip belge olarak kaydeden birçok uygulama vardır. Ama Adobe bu uygulamaya yapay zeka özelliğini de ekleyerek kusursuz bir kullanım sunuyor. Uygulamayı kullanarak fotoğrafını çektiğini belgedeki yazıları öğrenip metne çeviren Sensi adında farklı bir yapay zeka vardır. Adobe Scan'ın taramış olduğu yazıları bir metin düzenleme programında açıp değiştirebilir, PDF olarak kaydedebilir ve farklı yerlerde de kullanabilirsiniz. Sense özelliğinin yetenekleri oldukça  geniştir. Fotoğrafını çekmiş olduğunuz resimleri temizliyor, gölgeleri ortadan kaldırıyor ve hatta perspektif eğrilerini de kendiniz düzenleyebiliyorsunuz. 

iOS için Adobe Scan indir

Udemy

Yetişkin ve öğrenciler için geliştirilen bu eğitim teknolojisi ürünü, kitlesel çevrimiçi açık ders ve bir çevrimiçi öğrenme platformudur. 30 milyondan fazla öğrenciye ve 60'ın üzerinde dilde 50.000 öğretim görevlerinin bulunduğu bir platformdur. 245 milyondan fazla kurs kaydı yapılan Udemy, 190’dan fazla ülkeden öğrenciler ve eğitmenler vardır. Platform eğitmenlerin seçmiş oldukları konularla ilgili çevrimiçi kurslar oluşturmalarına izin veren bir platformdur. Belirlenen araçları kullanarak kurslar oluşturmak için video, PowerPoint sunumları, PDF belgeleri, ses dosyaları, zip dosyaları ve canlı dersler yükleyebiliyorlar. Burada öğrenciler yoğunlukla işle ilgili becerilerini geliştirmek adına ders alıyorlar. Aldıkları bu dersleri de sertifikalandırarak kariyerlerine katkı sağlıyorlar.

Android için Udemy indir

iOS için Udemy indir

Forest

Forest, kullanıcıları akıllı cihazlarına bakmamaya teşvik ederek  daha verimli bir şekilde çalışmalarını ya da gerçek hayatta sosyalleşme imkanını artırmayı sağlayan bir platformdur. Geçici bir süreliğine cep telefonunu bırakıp gerçek hayattaki önemli detaylara odaklanmak isterseniz Forest'te sanal bir tohum ekerek bu işe başlayabilirsiniz. Zaman geçtikçe ektiğiniz tohum büyüyerek ağaç haline geliyor. Fakat telefonu kullanmadan duramazsanız ağaç kuruyor.

iOS için Forest indir

Android için Forest indir

Canva

Birçok cihazdan kolaylıkla erişim sağlayabileceğiniz Canva, tasarım aracı olarak hizmet veriyor. Ücretsiz olarak sunulan özellikler sayesinde kolaylıkla tasarım yapabilirsiniz. İçerisinde bulunan birçok yardımcı araç sayesinde fikirlerinizi tasarıma çevirebilirsiniz. Üstelik kullanımı son derece pratiktir. Burada yer alan hazır şablonlar üzerinden düzenleme yapabilirsiniz. Sosyal medya hesaplarınız için veya logo tasarımlarında kolaylıkla Canva'dan faydalanabilirsiniz. Premium olarak ücretli versiyonu da bulunan tasarım aracının, ücretsiz versiyonunda da çoğu ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğini belirtmekte fayda var.

Android için Canva indir

iOS için Canva indir

Keep Notları

Google tarafından geliştirilen bu uygulama, hızlı ve basit bir kullanıma sahiptir. Adından da anlaşılacağı üzere bir not alma uygulama olan Keep, oldukça popülerdir. Özellikle Android tabanlı cihazlarda popüler olan Google Keep Notları uygulaması, hem cep telefonları hem de bilgisayarlarda kullanılarak büyük bir avantaj sağlıyor. Temek mantığı not alma olarak görülen Keep'in bunun dışında daha birçok özelliği de bulunuyor. Uygulama içerisinde yazılı, resimli ve sesli olarak not alma işlemleri yapabilirsiniz. 

Android için Google Keep indir

 

 

 





PAYLAŞ