Umutsuzluğa düşmeden evden çalışmanızı kolaylaştıracak 7 ipucu - Haberler - indir.com

Umutsuzluğa düşmeden evden çalışmanızı kolaylaştıracak 7 ipucu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-30 19:45:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Evden çalışmak çoğu kişi için genellikle klostrofobik ve yalıtıcıdır. Bu özellikle kış aylarında daha da baskın hissedilir. Fakat eğer siz de evden çalışıyorsanız, umutsuzluğa kapılmamak için birçok yol var. İşte sizler için önemli birkaç öneri;

  1. Belli bir programınız olsun

Evden çalışmanın en büyük olumsuz yanlarından biri rutin yetersizliğidir.  Evden çalışma noktasında en önemli detaylardan bir diğeri ise işe başlamadan önce kendinize yarım saat veya daha uzun bir süre vermeniz. (kahve içmek, kahvaltı yapmak, gazete okumak, yürüyüş, spor vb.) böylece iş öncesinde hem kendinize zaman ayırmış hem de iş sırasında dikkatinizi diğer şeylerin dağıtmasını önlemiş olursunuz.

  1. Yataktan çıkın

Yatakta çalışmak, evden çalışanlar için en büyük hatalardan birisi. Beyniniz çalışmayı işten ayrı tutabilmeli ve uykudan ayrı kalmalıdır. Bu konuda çalışma alanınızı her zaman yaşam alanınızdan ayrı tutmanız gerekir. Çalışmak için bir oda ayırmak zorunda değilsiniz ancak bunu yapabiliyorsanız bu size artı bir motivasyon getirecektir.

  1. Giyinmeyi ihmal etmeyin

Uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmelerde evden çalışanların normal bir iş ciddiyetinde giyinilmesi gerektiğini söylüyor. Bu durum, kanepenizde takım elbiseli oturmanız gerektiği anlamına gelmediği gibi bir pantolon ve gömlek giymenizi, saçlarınızı taramanızı içeriyor. Böylece çalışmaya odaklanmanız farkında olmasanız dahi daha kolay olacaktır.

  1. Çalışma grubu kurabilirsiniz

Evden çalışan kişiler için çalışma alanları arasında kafeler ve topluma açık yerler de olur. Monotonluğu kırmak için kanepe yerine kahve dükkanında çalışmayı tercih edebilirsiniz. Ayrıca bir ya da iki kişi ile beraber çalışmak, bu size bazen sosyallik ve yeni iş alanları da açabilir. Ayrıca arkadaşlarınız ya da yeni tanıdığınız kişileri evinize davet edebilir ya da onun evine gidebilirsiniz. Böylece çalışma alanlarınızı paylaşmanız da söz konusu olacaktır.

  1. Arka planı önemseyin

Radyo, Beethoven çalma listesi veya okyanus sesleri içeren 11 saatlik bir YouTube videosu… Çalışırken arka planda nelerin olduğu oldukça önemli. Üst kattaki komşularınızın seslerini veya sızıntı yapan bir musluk motivasyonunuzu bozabilir. Arka planda dikkatinizi dağıtmayacak seslerin olması sizin motivasyonunuzu arttıracaktır. Bu konuda arkada sizi neyin motive edeceğini keşfetmek çok daha yararlı olacaktır.

  1. Çalışma planı dışına çıkmayın

Evden çalışmak, evinizi temizlemeyi veya bir şeyler yıkamayı kolaylaştırıyor olsa da bu durum çalışma veriminizi çok düşürecektir. Evden çalışmak, iyi organize olmuş insanlar için bir kazan / kazan durumu olarak görülür. Bu nedenle de hedefleri belirleyen programlar hazırlayarak çalışma planı dışına çıkılmaması gerekir.

  1. Egzersiz

Evden çalışmaya başladığınızda normal bir iş temposuna göre daha az hareket edersiniz. İşe gitmek için ulaşım ya da öğle yemeği için bir mekana gitmeniz gerekmediği gibi bu durum günlük hareketlerinizin azalmasına yol açar.  Bu nedenle programlarınızda egzersize de yer vermeniz gerekir. İyi havalarda, gün ortasında uzun yürüyüşlere çıkmayı bazı dönemlerde tercih edebilirsiniz.

Tüm bu maddeler, evden çalışmanız sırasında sizi umutsuzluğa düşmekten kurtaracağı gibi daha verimli ve programlı çalışmanızı sağlayacaktır. Mevcut sorunlarınızı tespit etmeniz, şartlarınızı iyileştirmeniz konusunda kolaylık sağlayacağı için tüm bu maddeler ışığında kendi çalışma ortamınızı ve sisteminizi daha iyi hale kolayca getirebilirsiniz. 

Professional Ajanda indir





PAYLAŞ