Ulaştırma bakanı Wikipedia hakkında son dakika açıklaması yaptı! - Haberler - indir.com

Ulaştırma bakanı Wikipedia hakkında son dakika açıklaması yaptı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-06 13:20:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Yazılım

Uzun süredir ülkemizde erişime kapalı olan Wikipedia, Nisan 2017 tarihinde yasaklanmıştı. O günden bu güne kadar erişime açılmayan bu siteye erişim kısıtının sebebi ise Türkiye'nin terörist örgütlerle aynı zeminde gösterilmesiydi. Wikipedia ekibi ise bazı makalelerin ve söz konusu maddelerin kaldırıldığını söylemişti.

Ulaştırma bakanı Wikipedia hakkında son dakika açıklaması yaptı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu içerisinde konuşan Bakan Turhan, Wikipedia sitesi hakkında önemli bir açıklama yaptı. Wikipedia 5651 Numaralı Kanunun 8A maddesi kapsamınca uyarı maili gönderildiğini fakat bu maile rağmen kaldırılmadığı için siteye erişim yasağı geldiğini belirtti. Bu kararın 29 Nisan 2017 tarihinde Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verildiğini söyledi. İtirazın ise Mayıs 2017 tarihinde reddedildiğini hatırlatan Bakan Turhan, Wikipedia ile görüşmelerin sürdüğünü de sözlerinin arasına ekledi. Eğer görüşmeler olumlu yanıt verirse bu siteden erişim yasağı kalkabilir.

Bakana sorduk: Wikipedia erişim engeli kaldırlacak mı?Bakana sorduk: Wikipedia erişim engeli kaldırlacak mı?

Bildiğiniz üzere Wikipedia içerisinde dünyadaki tüm bilgileri bulabilirsiniz. Özellikle gençlerimizin ödev yapmalarında büyük bir yardımcı olan Wikipedia, birçok öğrenci için araştırma kaynağı olmuştur. Bu sitenin tekrar erişime açılmasıyla birlikte öğrencilerin ve insanların tekrardan bilgi kaynağı olacağını düşünüyoruz.


Wikipedia engeli kaldırılabilirWikipedia engeli kaldırılabilir
Wikipedia engellemesi kalkıyor mu?Wikipedia engellemesi kalkıyor mu?
Wikipedia'dan Türkiye'yi özledik kampanyası başlatıldıWikipedia'dan Türkiye'yi özledik kampanyası başlatıldı

PAYLAŞ