Üçüncü yılını kutlayan Teams’e yeni özellikler eklendi - Haberler - indir.com

Üçüncü yılını kutlayan Teams’e yeni özellikler eklendi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-24 15:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Çalışanların uzaktan güvenli ve verimli çalışmasını sağlayan Microsoft’un Teams uygulaması üçüncü yılını yeni özelliklerle kutladı.

Corona salfını nedeniyle dünyada pek çok ülkede işler ve okullar tatil edildi. Öğrencilerin uzaktan eğitim görmeye başladığı bu dönemde birçok şirkette işlerinin yürütebildiği kadarını uzaktan yürütüyor Dijital otamlarda ekiplerin koordinasyonunu sağlamak için kullandığı güvenilir uygulamalar arasında yer alan Microsoft Teams ise üçüncü yılı şerefine kullanıcılarına yeni özellikler sunuyor.

Microsoft yeni güncellemesiyle Windows 10'daki 115 güvenlik açığını kapattı!Microsoft yeni güncellemesiyle Windows 10'daki 115 güvenlik açığını kapattı!

Microsoft Temas’in yeni özellikleri;

  • Gerçek zamanlı gürültü kesme özelliği, klavye tuşları ya da dışarıdan gelen sesler rahatsız edici arka plan gürültüsünü en aza indirerek kullanıcıların daha  rahat duyulabilmesini sağlıyor.
  • Büyük çaplı görüntülü toplantılarda da söz almak oldukça kolaylaştı. Teams şimdi, videoda el kaldırma hareketlerini otomatik olarak algılıyor ve söz isteyen çalışanlar bu sayede kendilerini daha rahat bir şekilde ifade edebiliyor.
  • Eklenen başka bir yeni özellik de “Teams Rezervasyonlar” Bu özelliğin amacı doktor muayenelerinin zamanlamasını yapmak, randevu ayarlayabilmeyi daha kolay hale getirmek.
  • Teams, devam eden görüşmelerin daha verimli geçebilmesi için de ayrı bir pencerede sohbet etmeye de imkan tanıyor.
  • Çevrimdışı ve düşük bant genişliği desteği sayesinde Teams, internet bağlantısı olmadan da sohbet mesajlarının okunmasına ve yanıtlanmasına izin veriyor.
  • RealWear adlı akıllı başlığı kullanan endüstriyel saha çalışanları, Teams entegrasyonunun sesli komutla sağladığı “eller serbest” özelliği sayesinde hiçbir cihaza dokunmadan, sorguladıkları bilgilere erişebiliyor ve diğer uzmanlarla uzaktan iletişim kurabiliyor.

Büyük şirketler tarafından da rahatlıkla kullanılabilen Teams ekip katılımlı video konferanslar ve aynı anda 10.000 kişinin bağlanabildiği canlı etkinliklere olanak tanıyor. Sadece çalışanlar değiş uzaktan eğitim kurumları için de farklı çözümler sunan Teams pek çok faydalı eğitim aracına sahip. Bunun yanı sıra ”Windows Sanal Masaüstü” ise iş bilgisayarındaki masaüstünün, iş dosyalarının ve uygulamaların birkaç dakika içerisinde bulut üzerinden dağıtılıp farklı cihazlarda güvenle kullanılabilmesine izin veriyor.


Fortune dergisinin en büyük 100 şirket listesinde yer alan 93 şirket Teams kullanıyor. Günümüzde Teams kullanan 14 şirketin çalışan sayısı 100 binin üzerinde. Bunlardan bazıları SAP, Ernst & Young, SAP, Continental AG ve Accenture gibi büyük şirketler.


Microsoft Necurs’a karşı mücadeleye devam ediyorMicrosoft Necurs’a karşı mücadeleye devam ediyor
Microsoft Windows 10'un bazı yeni özelliklerini gösteren bir video yayınladıMicrosoft Windows 10'un bazı yeni özelliklerini gösteren bir video yayınladı

PAYLAŞ