Üçüncü parti Tesla uygulamasına Apple’dan engel! - Haberler - indir.com

Üçüncü parti Tesla uygulamasına Apple’dan engel!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-30 21:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Tesla araçlarından birine sahip olanlar Apple Watch üzerinden araçlarını yönetmelerini sağlayan üçüncü parti Tesla uygulaması bir engel ile karşı karşıya. Uygulama, üçüncü taraf API'lerin kötüye kullanımı gerekçesiyle yeni güncellemesine kavuşamadı. Apple'ın bu kararı Epic Games ile yaşanan sorunun ardından kafalarda soru işaretleri oluşturdu. 

Üçüncü parti Tesla uygulamaları için güncelleme kararı verildi

Tesla’dan bağımsız bir uygulama olan Watch App for Tesla, Kim Hansen adındaki bir yazılımcı tarafından geliştirildi. Söz konusu bu uygulama kendine has bir API aracılığıyla Apple Watch saatleri uzaktan kumandaya çeviriyor. Üç aydan uzun bir süredir App Store’da bulunan uygulama şu ana kadarki güncellemeleri için herhangi bir engelle karşılaşmasa da uygulamanın son güncellemesi Apple tarafından onay almadı. Öyle ki en basit tanımıyla API, farklı yazılımlar arasında veri alışverişinin gerçekleşmesini sağlayan bir sistemdir. Kendi API'sini hazırlayan geliştiricilerin uyması gereken bir takım kurallar vardır. 

Elon Musk, Tesla fabrikası için Alameda ilçesine dava açıyorElon Musk, Tesla fabrikası için Alameda ilçesine dava açıyor

Apple’ın geliştiriciye gönderdiği e-posta, uygulamanın Tesla tarafından yazılı onay alınmadan güncellenemeyeceğini açıkça ifade ediyor. Geliştirici Kim Hansen’a göre yapılan bu uyarı yanlış ve üçüncü parti API kullanan uygulamaların sonu için bir başlangıç. Apple’ın aldığı bu karara bakacak olursak üçüncü taraf API kullanımında sözü geçen şirketten onay alınması gerekiyor. Tesla’nın resmi API’si olmadığı için böyle bir şey mümkün değil. Kim Hansen bu sorunun çözülmesi için diğer uygulama geliştiricilerinden ve Tesla sahiplerinden yardım istiyor. Konıuyla ilgili olarak gelecek günlerde daha net bilgiler gelmesi bekleniyor. 


Tesla en büyük tesisini ABD'de kuracakTesla en büyük tesisini ABD'de kuracak
Online market teslimat pazarının kıyaslama yapan tek platformu: deliveriOnline market teslimat pazarının kıyaslama yapan tek platformu: deliveri
Elon Musk Asya bölgesinde yeni bir Tesla fabrikası açabilirElon Musk Asya bölgesinde yeni bir Tesla fabrikası açabilir

PAYLAŞ