Üçüncü çeyrekte Xiaomi en çok satan şirket oldu - Haberler - indir.com

Üçüncü çeyrekte Xiaomi en çok satan şirket oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-06 22:30:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Pazar verilerini araştırmak konusunda başarılı çalışmalara imza atan Canalsy, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarını kapsayan çeyrek dönem sonuçlarını açıkladı. Söz konusu bu açıklanan sonuçlara göre Xiaomi, yılın son çeyreğinde Türkiye'de en çok satan telefon şirketi olma hakkını elde etti. Şirketin pazar payı yüzde 26, büyüme oranı ise yüzde 340 olarak kayıtlara geçti. Çin merkezli teknoloji şirketi Xiaomi'nin her gün bir kat daha büyüme sağladığı yadsınamaz bir gerçektir. Hatta kısa bir süre önce de şirketin, geride bıraktığımız çeyrek dönem içerisinde Apple'ı geride bıraktığı açığa çıkmıştı. Bune benzer bir durum Türkiye'de de yaşanıyor gibi gözüküyor. Canalys tarafından paylaşılan verilere göre Xiaomi, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarını kapsayan üçüncü çeyrekte Türkiye'de en çok akıllı telefon satışı yapan şirket olarak kayıtlara geçti.

Konuyla ilgili olarak yapılan araştırmalara göre Xiaomi'nin Türkiye'deki pazar payı, yıllık bazda 26 oldu. Şirketin Türkiye'deki, büyüme oranı ise yüzde 340 olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bu pazar payı büyüme oranları, Türkiye'deki tüketicilerin son çeyrekte, en çok Xiaomi'yi tercih ettiklerini ortaya çıkarıyor. Şirket Türkiye'de, Samsung, Apple ve Huawei gibi güçlü rakiplerini ezip geçmiş durumda.

Xiaomi'den yeni mini bilgisayarXiaomi'den yeni mini bilgisayar

Canalsy tarafından ortaya çıkarılan veriler

Canalsy tarafından sunulan verilere bakıldığında, Xiaomi'nin devamında gelen şirketin Samsung olduğunu görmek mümkün. Bu bilgilere göre Samsung, Türkiye'deki pazar payının yüzde 21'ini elinde tutuyor. Şirketin son çeyrekteki durumu ise yüzde 17 olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca Samsung'la benzer bir kaderi Huawei yaşıyor. Üçüncü çeyrekte pazar payının yüzde 18'ini elinde tutabilen Huawei, Türkiye'de yüzde 7 oranında küçüldü. Açıklanan verilerin dördüncü sırasında yer alan Apple, Türkiye pazar payının yüzde 15'ini elinde tutarken ülke genelinde yüzde 290 büyüdü. Ayrıca, başka bir Çinli şirket olan OPPO, pazar payının yüzde 7'sini elinde tutabildi. OPPO da Xiaomi ya da Apple kadar olmasa da Türkiye içinde büyümeyi başardı.

Xiaomi'nin Türkiye'deki başarısıyla ilgili konuşan Xiaomi Türkiye Satış Direktörü İrfan Öztürk, bu başarıya ulaşmalarını sağlayan herkese minnet duyduklarını açıkladı. Şirketin bu denli büyümesinde Xiaomi hayranlarının büyük payının olduğunu söyleyen Öztürk, kullanıcılardan aldıkları geri dönüşler sayesinde bu noktaya ulaştıklarını belirtti. İrfan Öztürk, üç ilkeyi yol gösterici olarak belirleyip, bu ilkeleri takip ettiklerini ifade etti. Öztürk'e göre Xiaomi, en iyi fiyat performans ürünlerini sunmaktan vazgeçmeyecek, yenilikçi teknolojilerin Ar-Ge çalışmalarını bırakmayacak ve tüketicileri etkileyecek ürünler tasarlamaya devam edecek. Bu ilkelerin Türk halkı tarafından da kabul gördüğünü söyleyen Öztürk, 2 yıldır pazarda olup görülmemiş seviyelerde büyümelerinin, bunun en net göstergesi olduğunu ifade ediyor. 


Xiaomi imzası taşıyan mini bilgisayar görüntülendiXiaomi imzası taşıyan mini bilgisayar görüntülendi
Xiaomi'den FaceID benzeri yeni yüz tanıma sistemiXiaomi'den FaceID benzeri yeni yüz tanıma sistemi
Xiaomi, OPPO ve vivo 2021 yılınsa Samsung işlemci kullanabilirXiaomi, OPPO ve vivo 2021 yılınsa Samsung işlemci kullanabilir

PAYLAŞ