Ücretsiz olarak kodlamayı öğrenebileceğiniz 12 Site        - Haberler - indir.com

Ücretsiz olarak kodlamayı öğrenebileceğiniz 12 Site       

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-31 21:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Kodlama noktasında ücretsiz seçenek arıyorsanız internet bu konuda milyonlarca seçeneğiyle büyük bir alternatif yaratıyor. Özellikle yabancı dili olan kişilerin çok daha kaliteli ve yararlı siteler üzerinden kodlama bilgisini geliştirmesi ya da sıfırdan kodlamaya giriş yapabilmesi mümkün. 

Öğretmenlere göre, çocuklar kodlama öğrenmeli! -

Öğretmenlere göre, çocuklar kodlama öğrenmeli!Öğretmenlere göre, çocuklar kodlama öğrenmeli!

Bu konuda her ne kadar özel kurslar yardım alabileceğiniz yerler olarak görülse de para vermeden internet üzerinden kodlama öğrenmek hem pratik açısından çok daha kolay hem de ücretsiz olması sebebiyle ekonomik. Eğer yabancı dilinizi geliştirmek ve aynı zamanda kodlama öğrenmek istiyorsanız aşağıda sizler için derlediğimiz ücretsiz olarak kodlamayı öğrenebileceğiniz 12 siteye göz atabilirsiniz.

CodeAcademy

Kodlamayı öğrenmek için en popüler ücretsiz yerlerden biri CodeAcademy'dir. CodeAcademy'de, HTML & CSS, JavaScript, jQuery, PHP, Python ve Ruby'e kadar her dili öğreten kurslara katılabilirsiniz. 

Codecademy indir - iPhone Uygulamaları

Coursera

2012 yılında kurulan Coursera, 119 kuruma binin üzerinde kurs veren büyük bir eğitim teknolojisi şirketi haline geldi. Belli programlar için sertifika almak istediğinizde ödeme yapmanız gerekse de ücretsiz kurslarla kendinizi geliştirebilirsiniz. 

8 Yaşında kendi oyununu geliştirdi ve şirketini kurdu 

edX

Kâr amacı gütmek yerine açık kaynak kodlu yapısı ile dikkat çeken edX, tercih edebileceğiniz diğer bir öğrenme platformu. 2012 yılında Harvard Üniversitesi ve MIT tarafından kuruldu,

Udemy

2010 yılında kurulan Udemy, becerilerini geliştirmek veya yeni dilller öğrenmek için kullanılabilecek bir öğrenme platformu. Ücretli kursların yanı sıra HTML ve CSS veya Python gibi diller için birçok ücretsiz kursları da mevcut.

aGupieWare

AGupieWare, bağımsız bir uygulama geliştiricisi olmasının yanı sıra kurslarıyla da fırsat yaratıyor.

GitHub

GitHub poppüler web tabanlı hizmetinde 80'den fazla farklı programlama dilini kapsayan 500'den fazla ücretsiz programlar için el kitabını barındırıyor. Pek çok sorunda kolayca destek alabilirsiniz.

MIT

Temel bilgileri öğrendikten sonra kendinizi biraz daha geliştirmek istiyorsanız, MIT'nin Bilgisayar Bilimi ve Programlamaya Giriş, Java'da Programlama ve C'de Pratik Programlama gibi kaynaklarına erişmeniz iyi bir destek sağlayacaktır.

Hack.pledge ()

Dünyanın önde gelen geliştiricilerinden öneriler alarak, online olarak eğitimleri takip ederek programlama becerilerinizi çok daha ileri seviyeye taşıyabilirsiniz.

Code Avengers

Yeni Zelanda merkezli Code Avengers, JavaScript, HTML ve CSS kullanarak oyunları, uygulamaları ve web sitelerini nasıl kodlayacağınızı öğreten eğlenceli programlama kursları sunuyor. Her ders 12 saat içerisinde tamamlanıyor ve seviye giderek artıyor. İngilizce, Rusça, Felemenkçe, İspanyolca, İtalyanca ve Portekizce’nin yanı sıra sistemde Türkçe de destekleniyor.

Khan Academy

2006 yılında eğitimci Salman Khan tarafından oluşturulan Khan Academy, ücretsiz çevrimiçi öğrenim kurumlarının öncüleri arasında yer alıyor. Adım adım eğitimleriyle, JavaScript ve ProcessingJS kullanarak çizimleri, animasyonları ve oyunları nasıl programlayabileceğinizi öğrenebilir ya da HTML ve CSS ile web sayfaları oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Free Food Camp

HTML5, CSS3, JavaScript, Veritabanları, DevTools, Node.js, Angular.js ve Agile gibi dilleri öğrenmek aıdna ücretsiz seçeneklerden birisi olan bu sistemi, işin mutfağına girmenizi sağlıyor.

HTML5

Bu Google projesi, Apple’ın HTML5’ine karşı koymak amacıyla 2010’da başlatıldı. Site; dersler, kaynaklar ve en son HTML5 güncellemeleri ile yoğun bir içeriğe sahip.

Sistemlerin büyük bir bölümü İngilizce olduğu için kodlama bilginizi geliştirirken yabancı dilinizi de geliştirmeniz mümkün olacak. 

Kodlama öğreten en iyi 6 mobil uygulama


Yapay Zeka Sofia, Küçük Çocukların Kodlama Öğrenmesine Yardımcı OlacakYapay Zeka Sofia, Küçük Çocukların Kodlama Öğrenmesine Yardımcı Olacak

PAYLAŞ