‘Ücretsiz Netflix’ tuzağına düşmeyin! - Haberler - indir.com

‘Ücretsiz Netflix’ tuzağına düşmeyin!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-31 11:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Kripto Para

Dolandırıcılar bir süredir dünyayı saran koronavirüs paniğini aleyhine kullanmak için çabalıyorlar. Türkiye’de binlerce insanın evlerine kapanmasından kısa bir süre sonra sahte Netflix tekliflerini ortaya çıktı.

Bir süredir tüm dünyanın ortak gündemi haline gelen koronavirüs pek çok ülkenin yaşamını olumsuz etkiledi. Dünya genelinde 1 milyardan fazla insanı evlerine kapatan pandemi salgını çok geçemeden dolandırıcıların yeni silahı haline geldi. Dünya genelinde en çok tercih edilen dijital dizi film platformunun Netflix olmasını bir fırsat kapısı olarak gören dolandırıcılar internette sahte Netflix abonelik fırsatları yayınlayarak kullanıcılarına ağlarına çekmeye çalışıyorlar.

Siber dolandırıcıların yeni hedefi WhatsApp grupları!Siber dolandırıcıların yeni hedefi WhatsApp grupları!

"Ücretsiz Neflix aboneliği" mesajına kanmayın!

Kullanıcıların  dikkatini çekebilmek için bu eylemi “Ücretsiz Netflix Aboneliği” başlığı altına yürüten dolandırıcılar internette yaymaya çalıştıkları mesajda “Dünya çapında Koronavirüs pandemisi nedeniyle Netflix, evde kaldığınız süre boyunca ücretsiz üyelik veriyor. Linke hemen tıklayın çünkü bu ücretsiz üyeliği kazanma hakkı hemen bitecektir.” Açıklamasını kullanıyorlar.

Bitcoin dolandırıcılarının hedefi Corona virüsü

Bu sahte mesajda yer alan mesajda “netflix-usa.net” URL’sine sahip bir internet sitesi yer alıyor. kullanıcıları kandırabilmek için tasarım üzerine yoğunlaşan ve ilk bakışta kullanıcılara güven veren bu site internet kullanıcılarını sahte abonelikle kandırmayı başarıyor ve kullanıcı bilgilerinin ele geçirilmesine neden oluyor.

Sitenin gerçekliğini arttırmak isteyen dolandırıcılar kullanıcılarına koronavirüsle ilgili sorular bile soruyorlar. Daha fazla insanı kandırmak isteyen dolandırıcılar ücretsiz abonelik için ziyaretçilerinden bağlantıyı 10 kişiye göndermelerini istiyor. Yaklaşık bir hafta öncesinde yayınlandığı tespit edilen sitenin resmi Netflix sitesiyle herhangi bir ilgisi olmadığını ve Netflix’in böyle bir hizmet sunmaya başlamadığının yeniden altını çizelim.

Dünyanın pek çok ülkesinde denen bu dolandırıcılık girişimin ülkemizde de denendiğini de belirtmekte fayda var. Ünlü siber güvenlik uygulaması olan “Bitdefender”ın “Türkiye Operasyon Direktörü” Alev Akkoyunlu tarafından yapılan açıklamada tüketicilerin özellikle pandemi döneminde farklı yöntemlerle dolandırılabileceklerinin altını çizerek tüketicileri bu tip sahte mesajlara karşı uyardı. Akkoyunlu kullanıcıların bir kampanyanın gerecek olup olmadığını ancak platformların resmi internet sitelerinden anlayabileceklerini vurgulayarak, kullanıcıların internette yer alan bu sahte bağlantılara tıklayarak güvenliklerini riske atmamalarını söylüyor.


İlgili uygulamalar
2019 yılında Türkiye'de 50 bin kullanıcı siber saldırıların hedefi oldu!2019 yılında Türkiye'de 50 bin kullanıcı siber saldırıların hedefi oldu!
Çinli siber güvenlik şirketi CIA'yı hackerlıkla suçluyor!Çinli siber güvenlik şirketi CIA'yı hackerlıkla suçluyor!

PAYLAŞ