Uçakta İnternet Kullanmanın Faturası Ağır Oldu - Haberler - indir.com

Uçakta İnternet Kullanmanın Faturası Ağır Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-17 09:31:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

 2014 senesinde Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı'nın, hava yolu şirketlerinin, uçaklarında gereken testleri yaptıkları ve bir sorunla karşılaşmadıkları sürece uçuşlarda elektronik cihaz kullanımın herhangi bir güvenlik sorunu oluşturmadığı yönündeki açıklamasından sonra, birçok hava yolu firması gereken kontrolleri yaparak, uçuşlarındaki elektronik cihazların sadece uçuş modunda kullanılabilmesi kısıtlandırmasını kaldırmıştı. Özellikle uzun uçuşlarında kaldırılan bu kısıtlandırma mobil kullanıcıları için rahatlık sağlamıştı. 2016 yıllarının sonlarına doğru da birçok hava yolu firması özellikle uzun uçuşlarda konuklarına Wi-Fi ağı sunmaya başladı. Dört saatin üzerinde gerçekleştirilen uçuşlar için neredeyse tüm hava yollarında olan bu hizmet yolcuların konforunu arttırmak adına oldukça önemli bir adımdı.

Uçaklarda sunulan internet hizmetinin hızı her ne kadar çok yüksek değerlerde olmasa da, mesajlaşmak ve sosyal ağlara giriş yapmaya yetiyordu. Peki bu uygulamalara giriş yapmak ve gezinmek uzaktan internet ağı olmadığı takdirde ne kadar pahalı olabilir?

Geçtiğimiz günlerde Sputnik tarafından paylaşılan bir habere göre Brüksel'den Dubai'ye uçan bir blog yazarı, yolculuğu boyunca kesintisiz bir şekilde internet kullandı. Uçuş sonrasında ise yaşanan durum herkesi şok etti. Havayolu firmasının yolculara haber vermeden internet hizmeti sunmamasının 5 bin 463 avroluk bir fatura oldu. 

Ortaya Atılan İddialar Şüphe Uyandırıyor

Yolculuğu esnasında hiçbir uyarı almadığını belirten blog yazarı, uçuş sonrasında görevlilerden biri tarafından uyarıldığını belirtiyor. Firmanın çalışanlarının bu uyarıyı gereken zamanda yapmaması üzerine, firmanın savunması ise; uçakta hava yolu firmasının internet paylaşımı olmadığından, telefonun otomatik olarak kullandığı GSM operatörünün uydusundan internete bağlandığı üzerine. 

GSM operatörü ise, kullanıcının normal şartlarda paket aşımında fatura tutarının 60 avroyu geçtikten sonra uyarılma hizmetini devre dışı bıraktığı için faturanın bu kadar yükseldiğini fark etmedikleri yönünde. İlk defa böyle bir durumla karşı karşı olduklarını savunan firma fatura sorununu çözmek için yardımcı olacaklarını belirtti.





PAYLAŞ