Uçağın kanadına drone çarparsa ne olur? - Haberler - indir.com

Uçağın kanadına drone çarparsa ne olur?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-21 19:55:20
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Uçağın kanadına drone çarparsa ne olur? Universty of Dayton Research Institute araştırmacıları, bu konuyla ilgili bir deney yaptılar. Yapılan deney sonrası bilinçsiz kullanılan bir drone kullanmanın ne gibi sonuçlara yol açacağı ortaya çıktı.

Uçağın kanadına drone çarparsa ne olur?

Tıpkı uçaklar gibi drone'ların da bilinçli kişiler tarafından kullanılması gerekiyor. En azından uçurmaya ait bilgisi olması gerekiyor. Aksi takdirde sonuçlar çok ağır olabilecek olaylara sebep olabilir. Bundan yaklaşık bir sene önce Kanada'da uçurulan bir dron, hava sahasında yolcu uçağına çarptı ve epey panik yarattı. Bu olayın sonucunda kullanıcıların aklına bu soru gelmeye başladı. Bu konunun ne kadar kritik olduğunu belirtmek isteyen UDRI araştırmacılarının yayınladığı bazı görüntüler, bu bilinçsiz drone kullanımının ne kadar kötü sonuçlara yol açabileceğini gözler önüne seriyor.

Drone'lar artık araba kullanımında yer alacak!Drone'lar artık araba kullanımında yer alacak!

Drone Üretimi Konusunda Dikkatli Olunmalıdır

UDRI araştırmacıları, deneyde kullanılmak için Mooney M20 tipi bir uçaktan tek kanat ve DJJ Phantom 2'yi getirdi. Sabit drone uçak kanadına saatte 383 kilometre hızla giden bir drone yollandı. Ortaya çıkan bu çarpışma sonrasında drone tamamen parçalanırken, uçağın kanadında da büyük bir hasar meydana geldi. Yapılan deneyin başındaki isim Kevin Poormon, bu projeyle alakalı konuşurken kazaların sadece çarpma etkisine bağlamıyor, Aynı zamanda farklı pillere sahip drone'lar çarpışmalarda çok daha büyük bir etkiye sahip olabileceğini belirtiyor. Üreticilerin bu konuda oldukça dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Kevin Poormon, bu drone'ların bilinçsiz kişiler tarafından kullanıldığında oldukça dramatik sonuçlar çıkacağını bir kez daha belirtti. Poormon'un ekibi, bu deneye benzer deneylerin farklı bölgelerde yapılacağını da belirtiyor. Özellikle videodan gördüğümüz kadarıyla uçağın kanadı parçalanabilir ve ufak bir drone yüzünden yolcu uçağı düşebilir veya oldukça büyük bir zarar görebilir. Bu yüzden drone uçururken dikkat edilmelidir. Zaten birçok ülke drone uçurmaya yasak getirdi. Bu drone'ları uçurmak için bazı izinlere sahip olmanız gerekiyor.

Bu sebeplerden dolayı drone kullanırken oldukça dikkat etmelisiniz. 383 kilometre hızla giden bir drone uçağın kanadına çarpmasa bile yolda yürüyen herhangi bir yaya çarparsa, kazanın sonucu ölüm bile olabilir. Bu yüzden dikkatli olun.




Amazon harekete duyarlı drone üretebilirAmazon harekete duyarlı drone üretebilir
80 bin TL'lik Drone, deneme sürecinde kullanılmaz hale geldi80 bin TL'lik Drone, deneme sürecinde kullanılmaz hale geldi
İşte dünyanın en iyi drone fotoğraflarıİşte dünyanın en iyi drone fotoğrafları

PAYLAŞ