Üç Boyutlu Ultrasonik Parmak İzi Dönemi Başlıyor - Haberler - indir.com

Üç Boyutlu Ultrasonik Parmak İzi Dönemi Başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-05 23:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler mobil işlemci üreticisi olan Qualcomm geçtiğimiz saatler içerisinde en yeni işlemci modeli olan Snapdragon 855’i resmi olarak tanıttı. Oldukça yenilikçi teknolojilere sahip olan bu yeni işlemci ayrıca ekrana entegre üç boyutlu ultrasonik parmak izi sensörü ile dikkatleri üzerine topladı. Başta 5G teknolojisi olmak üzere birçok yenilikçi teknolojiyi yeni işlemcisi ile beraber sunan şirket yeni işlemciden oldukça büyük bir verim bekliyor. 2018 yılının sonlarında doğru birçok telefon üretici markanın modellerinden ekrana entegre parmak izi sensörüne sahip teknoloji kullandığını görmüştük. Fakat bu cihazların hepsi optik temelli bir sensör ile gelmişti. Bu sistem ışık tabanlı olduğu için okumada bazı zamanlar problemler ortaya çıkabiliyordu.

Yeni Nesil Parmak İzi Okuma Teknolojisi

Galaxy S10'un Ekrana Gömülü Parmak İzi Okuyuculu Patenti GözüktüGalaxy S10'un Ekrana Gömülü Parmak İzi Okuyuculu Patenti Gözüktü

Diğer yandan optik sensörlerin parmak izi okuma hızı da beklenen performansı sunmuyordu. Fakat bu tüm olumsuz yönleri giderecek olan yeni ekrana entegre üç boyutlu ultrasonik parmak izi sensörü Qualcomm tarafından duyurulmuş oldu. Geliştirilmiş olan bu sensör ile parmak izinden alınan ses dalgaları ile okuma gerçekleşmiş oluyor. Bu noktada parmak izinin üç boyutlu bir haritası çıkartılıyor ve bu teknoloji ekranın geniş bir alanında çalışabilmiş oluyor. Optik okuyucularda ise parmağı sabit bir konumdan okutmak gerekiyordu. Ultrasonik tarafında ise geniş bir yüzeyde bu teknolojiden faydalanmak mümkün olacak.

Daha kullanışlı ve yüksek bir performansa sahip olacak üç boyutlu bu parmak izi okuyucular bu noktada kir ve su gibi etmenlerden etkilenmeden çalışmasını sürdürecek. Bu yeni sistemin sadece Snapdragon 855 işlemcisine sahip modellerde kullanılabilir olacağı ifade edilirken ilk olarak Galaxy S10 serisi ile beraber görmemiz bekleniyor. Bu yeni teknolojinin hız ve performans haricinde güvenlik teknolojisi tarafında da oldukça işe yarar olması bekleniyor.  


Samsung Tam Ekran İçi Parmak İzi Okuma Patenti AldıSamsung Tam Ekran İçi Parmak İzi Okuma Patenti Aldı
Samsung Galaxy Eatch'da parmak izi okuyucu nerede olacak?Samsung Galaxy Eatch'da parmak izi okuyucu nerede olacak?

PAYLAŞ