Ubuntu Touch'ın son sürümü ile gelen yenilikler - Haberler - indir.com

Ubuntu Touch'ın son sürümü ile gelen yenilikler

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-17 21:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

Alternatif bir mobil işletim sistemi olan Ubuntu Touch, şimdiye kadar görülmemiş olan yeniliklerle güncellendi. Sunulan güncelleme, Ubuntu Touch'ın şimdiye kadar sahip olduğu en kapsamlı sürümünün oluşmasını sağlarken, işletim sistemine çok sayıda yenilik ve düzeltme kazandırıyor.

Günümüzde akıllı telefon sektörü, iOS telefonlar ve Android telefonlar olarak adeta 2'ye bölünmüş vaziyette. Fakat bazı meraktı tüketiciler ve geliştiriciler, akıllı telefonlarında alternatif olarak farklı işletim sistemleri de kullanmak isteyebiliyorlar.

Intel Apple'a ayrıcalık tanıyorIntel Apple'a ayrıcalık tanıyor

Alternatif olarak tercih edilen mobil işletim sistemlerinin başında da Ubuntu Touch geliyor. Şimdi ise Ubuntu Touch geliştiricileri, işletim sistemi için yeni bir yazılım güncellemesi yayınladılar ve işletim sistemini şimdiye kadar ki en kapsamlı haline getirdiler.

Ubuntu Touch'ın son sürümü ile gelen yenilikler

Ubuntu Touch geliştiricileri tarafından yayınlanan güncelleme, her şeyden önce bu mobil işletim sisteminin arayüz tasarımını güncelliyor. Kod adı Lomiri olan Unity8 arayüzü, yapılan güncelleme ile daha güvenli ve daha kararlı bir şekilde çalışıyor.

Geliştiriciler tarafından yapılan açıklamalara göre Ubuntu Touch'ın şimdiye kadarki en kapsamlı sürümünü ortaya koyan güncelleme, genel görünümü de değişiyor. Öyle ki Ubuntu Touch, bundan sonra daha iyi bir kontrast sunan yeni renk skalasına sahip olacak ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi için gerek görünüm gerekse de işlevsellik açısından geliştirilmiş yeni bir klavye tasarımı sunacak.

Ubuntu Touch'ın yeni sürümü, önceki sürümde yer alan sorunları da gideriyor ve çeşitli uygulamalarda da ufak tefek iyileştirmeler de yapıyor. Ayrıca tüketiciler, tarayıcı verileri ve çerezler kontrolü ile artık çok daha iyi bir tarayıcı deneyimi yaşayacaklar.

Ubuntu Touch'ın bugüne kadarki en büyük güncellemesi, LED bildirim ışığını da yeniliyor. Öyle ki bundan sonra tüketiciler, pil zayıfladığında turuncu bir ışığın yanıp söndüğünü görecekler. Bu bildirim ışığı, telefon şarj edilirken ise tamamen beyaz renkte yanacak.



PAYLAŞ