Ubisoft yapay zekalarla oyun geliştirecek! - Haberler - indir.com

Ubisoft yapay zekalarla oyun geliştirecek!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-28 13:30:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Yapay zeka sürekli gelişerek hayatımızın her alanında kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Geleceğin teknolojileri olarak ifade edilen yapay zeka hakkında bilim adamlarını ikiye bölmüş durumda. Bu teknoloji gelişmeye devam ederken video oyun geliştirme çalışmaları için de kullanılması planlanıyor.

Aslında yapay zeka oyun içi karakterlerini akıllı hale getirmek için hali hazırda kullanılıyordu, ancak oyun geliştirme aşamalarında da artık yapay zeka kullanılacak. Ubisoft ürün hizmet şefi Yves Jacquer, oyun geliştirme aşamasında yapay zeka teknolojilerinin nasıl bir katkı yapacağının araştırılması için Strategiç Innovation Lab departmanının ara vermeden çalışmalar yaptığını ifade ediyor.

Ubisoft yapay zeka teknolojisini tekrar eden monoton animasyonlar oluşturmak için ve bu ortamları simülasyon ortamında test etmek için kullanıyor. Bunun yanında hedefe ulaşma konusunda geliştiriciye katkı sunan bu teknoloji video oyunlarının daha hızlı ve daha yaratıcı bir şekilde aşamaların gerçekleşmesinde büyük rol üstleniyor.

Jacquer' in  açıklamalarına göre yapay zeka teknolojilerinin video oyunlara yaptığı katkı sayesinde geliştiriciler daha yenilikçi ve daha yaratığı fikirler ortaya çıkarabilecek, ayrıca oyun sektörü bu sayede çok daha gelişerek büyük bir yol katedebilecek. Ancak tek başına yapay zeka teknolojisi insan unsuru olmadan tek başına bir oyun ortaya çıkaramayacağını belirten Jacquer, yaratıcılık konusunda asıl işin halen insanlar tarafından yapılabileceğini ifade ediyor. Yapay zeka teknolojisinin ilerleyen günlerde daha hangi alanlara el atacağını hep beraber göreceğiz.





PAYLAŞ