Ubisoft, “Rabbids Coding” adını verdiği ücretsiz kodlama oyunu paylaştı - Haberler - indir.com

Ubisoft, “Rabbids Coding” adını verdiği ücretsiz kodlama oyunu paylaştı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-02 17:34:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Oyun sektörünün başarılı isimlerinden Ubisoft, geliştirdiği oyunlar ile hem eğlendirmeyi hem de eğitmeyi başaran şirketlerden biridir. Şöyle ki bildiğiniz üzere teknolojik dünyanın bir anda hızla gelişim göstermesi ile beraber bazı sektörlerde yaşanan açıklar meydana geldi. Bunlardan biri de elbette ki, kodlama bilgisi yetersiz olan kişiler oldu. Söz konusu bu açıklığı fark eden oyun şirketi Ubisoft, henüz okul çağında olan çocukların dikkatini çekecek bir oyuna imza atmaya hazırlanıyor. Oyunda çocuklar hem eğlenecek hem de kodlama bilgisini artıracak nitelikler ile vakit geçirecekler. Çocukların oyun esnasında öğrendikleri bilgilerin kalıcılığı daha yüksek olduğu için geliştirici şirket bu durumu göz önünde bulundurarak çocukların bilgi düzeyini oyun içerisinde artırmalarını sağlayacak. Ubisoft tarafından geliştirilen bu oyunun çocukların hem eğlendirmesi hem de eğitim içeriklerini değerlendirmesi sağlanacak. 

Okul çağındaki çocukların kodlama becerilerini artırmaya yönelik geliştirilen Rabbids Coding adlı oyunun duyurusu resmi olarak gerçekleşti. Şimdiden heyecanla beklenen bu oyun, 8 Ekim tarihinden itibaren UPlay üzerinden indirilecek. Ubisoft şirketi, özellikle okul çağında olan çocukların kodlama alanına olan ilgilerini karşılamak ve bu süreci oyun ile daha eğlenceli hale getirmek amacıyla geliştirdiği Rabbids Coding oyununu ücretsiz bir şekilde sunuyor. Çocukların kodlama becerilerini artırmaya yönelik geliştirilen bu oyun 8 Ekim tarihinden itibaren UPlay platformuna sahip olan kişiler tarafından ücretsiz olarak indirilecek. 

Ubisoft'tan Yeni Abonelik Servisi : Ubisoft PlusUbisoft'tan Yeni Abonelik Servisi : Ubisoft Plus

Kodlama becerisini artıracak Rabbids Coding adlı oyun

Teknolojinin gelişmesi ile beraber birçok sektörde de gözle görülür değişimler ve gelişimler yaşandı. Bunun karşılığında çeşitli eksiklikleri gidermek için de yeni üretim süreçlerine girildi. Bu sürecin bir meyvesi olarak karşımıza çıkan Rabbids Coding adlı oyun, çocukların zeka düzeyine hitap edecek şekilde dizayn edilmiş olup kodlama becerilerine odaklanan seçenekler ile inşa edildi. 

Oyunun konusuna değinecek olursak, Rabbid istilası ile karşı karşıya kaldığımız bir uzay gemisi içerisinde davetsiz misafirlerden kurtulmaya çalışacak ve bu doğrultuda bir strateji ile ilerleyeceksiniz. Burada esas önemli olan nokta ise, zihinlerini kontrol edebildiğiniz Rabbidleri basit komutlar ile yönlendirerek ya da aynı zamanda Rabbid'lerin görebilecekleri konumlara sosisleri koyarak yaratıkları hareket ettirmeye yönelik bir strateji doğrultusunda ilerleyeceksiniz. bu bu şekilde ilerlerken belirli noktalarda istenilen bulmacaları çözerek ilerlemenizi sağlayacak. Atacağınız her adımın hesaplamasını yaparak sistematik bir şekilde ilerlemeniz gerekiyor. Özel taktikler geliştirmeli, stratejik hareket etmeli ve oyunun kazananı olana kadar ilerlemelisiniz. 

Oyunun hedef kitlesinin okuma yazma öğrenme sürecini tamamlamış çocuklar olduğunu dile getiren geliştirici şirket Ubisoft, Rabbids Coding oyununun sınıf ortamında da kullanıma uygun olduğunu dile getiriyor. Bu heyecan verici ve eğitici oyunun geliştirici olan Olivier Palmieri, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Rabbids Coding’de programlamayı eğlenceli ve ulaşılabilir hale getirmeye çalıştık. Oyun mantık ve basit talimatlara çerçevesinde işliyor. Oyun için ayrıca bir de el kitabı hazırladık. Böylece oyunun okullarda ya da evde sistemli bir şekilde kullanılabileceğini umuyoruz." ifadelerini kullandı. Rabbids Coding oyunu şimdiden heyecan uyandırmış olup minik oyuncuların beğenisini kazanacak gibi gözüküyor. 


Ubisoft'dan Yeni Mobil Oyun: Tom Clancy's Elite SquadUbisoft'dan Yeni Mobil Oyun: Tom Clancy's Elite Squad
Ubisoft uPlay+ servisinde yer alacak ilk oyunları açıkladıUbisoft uPlay+ servisinde yer alacak ilk oyunları açıkladı
Ubisoft aylık abonelik Uplay+ sistemi başladıUbisoft aylık abonelik Uplay+ sistemi başladı

PAYLAŞ