Ubisoft: PlayStation 5 geriye dönük uyumluluk özelliği ile üzebilir - Haberler - indir.com

Ubisoft: PlayStation 5 geriye dönük uyumluluk özelliği ile üzebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-01 19:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

PS 5 için hazırlanan geriye dönük uyumluluk özelliği hayal edildiği gibi olmayabilir. PS 4 oyunlarını destekleyeceği söylenen bu konsolun diğer PS modelleri adına hazırlanan oyunları çalıştırıp çalıştırmayacağı henüz belli değil. 

Ubisoft tarafından hazırlanan destek sayfasında PS 4 oyuncuları ile PS 5 oyuncularının çevrimiçi oyunlarda birlikte vakit geçirebileceği  söylendi. Buradan hareketle Assassin’s Creed Valhalla ve Watch Dogs: Legion gibi oyunların geriye dönük uyumluluk özelliğine uygun olan oyunlar arasında yer aldığı söylenebilir.

Xbox Series X hakkında yeni teknik detaylarXbox Series X hakkında yeni teknik detaylar

PlayStation 5 geriye dönük uyumluluk özelliği ile üzebilir

Fransız oyun geliştiricisi, PS 5 modellerinde yalnızca PS 4 oyunlarının oynanabileceğini fakat diğer PS konsolları için piyasaya sürülen oyunların oynanamayacağını belirtti. Xbox Series X ise Xbox 360 ve Xbox oyunlarını çalıştıracak.

Sonbahar sezonunda piyasaya sürülmesi beklenen PS 5,konsol sektöründeki macerasına Spider-Man: Miles Morales isimli oyun ile başlayacak. Şu anda bu oyun için sipariş verilebiliyor.

Sony'nin yeni ürünü piyasaya sürüldüğü andan itibaren oyuncular ile tanışacağı söylenen oyunların arasında  Ratchet and Clank: Rift Apart da yer alıyor. Japon firma Ubisoft’un iddiasına henüz bir cevap vermedi.

Eğer söz konusu bu iddialar doğrulanır ise PS 5 modellerinin Xbox Series X ailesinde yer alan konsollar karşısında güç kaybedeceğini şimdiden tahmin edebiliriz. Sony'den önümüzdeki günlerde bu konu ile ilgili olarak bir açıklama gelmesi muhtemel.



PAYLAŞ