Uber'in Otonom Aracı Bir Yayaya Çarptı : Uber Katil Oldu! - Haberler - indir.com

Uber'in Otonom Aracı Bir Yayaya Çarptı : Uber Katil Oldu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-20 13:28:00
Editör : Esat Karaman
Kategori : Akıllı Telefonlar

Uber, bir akıllı telefon uygulamasıdır. Telefona yüklendikten sonra kullanıcılara gidecekleri yerlere ulaştıracak ulaşım aracını tespit etme, bulma, çağırma, fiyatını ve güzergahını belirleme gibi farklı hizmetler sunmaktadır. Adeta kendi aracınızı bir taksiye çeviren uygulama ancak son zamanlarda baya sıkıntı yarattı bunun nedeni ise Uber Taksicilerin düşmanı çünkü insanlar uygulamadan gideceği güzergahı aracı seçiyor ve fiyatı belirliyor aynı zamanda Kredi kartı ile de ödeme yapabiliyor bu sayede işler dahada kolaylaşıyor ancak bu durum taksicilerin hoşuna gitmedi işte Uber'in geçtiği olaylar;

Uber'in Otonom Aracı Yayaya Çarparak Ölümüne Sebep Oldu!

Uber Ölüme Sebep oldu

Uber, Arizona'da yaşanan kazadan sonra Kuzey Amerika'da gerçekleştirdiği tüm otonom sürüş testlerini durdurdu. Pazar günü yaşanan kazada Uber'in aracı otonom moddayken bir yayaya çarptı. Araç yayaya çarptığında bir sürücü direksiyonun arkasındaydı, kontrol onda değildi araç otonom moddaydı.

Aracın çarptığı kadın kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Uber, yaşanan bu olay üzerine Tempe, Arizona, San Francisco, Pittsburgh ve Toronto'daki tüm otonom sürüşlerini durdurdu.

Firma, şu açıklamada bulundu: "Tüm kalbimiz, kurbanın ailesiyle. Kazayı incelemek üzere Polis ve yerel yetkililerle birlikte çalışıyoruz."

Yapay zekanın sürdüğü bir araç, daha önce hiçbir kazaya tanıklık etmemişti bu bir ilk oldu.

 





PAYLAŞ