UBER'den basın açıklaması geldi! - Haberler - indir.com

UBER'den basın açıklaması geldi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-31 10:20:08
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Ülkemizde ki UBER sıkıntıları sürerken devletten ilginç bir karar geldi. İstanbul'da son derece sevilen ve çok kullanılan UBER şirketinin şoförlerini taksiciler dövmüş ve ağıza alınmayacak küfürler etmişlerdi. Ülkemizde kesinlikle UBER'i istemeyen taksiciler son dönemlerde olayları iyice abartmış UBER şoförlerini öldürmekle tehdit etmişti. Bu şartlar altında çalışmaya devam eden ulaşım şirketine bir darbede devletimizden geldi. Yeni çıkan yönetmelik UBER'i zorlu bir sürece sokuyor. Aracını UBER'e kullandıran insanlara önce para cezası sonra belgi iptali cezası geldi. Eğer UBER'i kullanan kişiler ikinci kez polis tarafından işlem görürse, D2 belgeleri iptal edilecek ve 2 yıl boyunca taşıma yapamayacaktı.

Taksiciler Oldukça Memnun

Konu hakkında açıklama yapan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, yeni çıkan yönetmeliği olumlu karşıladıklarını ve taksicilerin bu durumdan memnun olduklarını belirtti. Eğer bu yönetmelikte UBER araçları faaliyet halindeyken polise bir daha yakalanırsa 50 puan kaybedecekler ve 3006 TL para cezası ödeyecekler. Firmanın tüm araç belgelerinin iptali de söz konusu. Bu kapsamda UBER firmasını dara sokan taksiciler ve devletimiz bu konuda destek vermemeye kararlı gözüküyor. Özellikle son dönemde iyice konuyu abartan taksiciler, UBER sürücülerini gördükleri yerde ya sıkıştırıyorlar ya da araçlarından inip taksicileri tehdit ediyorlardı. Bölgelerin sahipleriymiş gibi davranan taksicilere herhangi bir ceza gelmese de ülkemizde beğenilen ve güvenilir olan UBER şirketine ceza yağmaya devam ediyor. Dün yapılan bir basın açıklamasında UBER şirketi şöyle dedi;

"Türkiye'deki şehirlerin ulaşım seçeneklerini geliştirmek amacıyla tüm ilgili yerel paydaşlarla iş birliği içinde çalışmak istiyoruz ve uzun vadeli sadık bir iş ortağı olarak Türkiye'ye sonuna kadar bağlıyız."





PAYLAŞ